Maximumtemperatuur:     27  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

15-04-2018

Camposol de achtertuin:

Vandaag even een rustig dagje. En ik heb thuis even wat dingen gedaan, even wat foto’s bekeken van de dagen hiervoor en met Snapseed op de telefoon bewerkt. En uiteraard via de media kanalen iedereen mee laten genieten. Ik besluit om in de loop van de middag even de spullen te pakken en via de achtertuin maar is even te kijken wat ik vandaag op de foto kan zetten. Zo gezegd zo gedaan. Bepakt en bezakt loop ik de ruigte in en kom ik mijn eerste 5 stip sint-jansvlinder tegen wat een mooie vlinder is dit zeg.

Na een aantal foto’s gemaakt te hebben loop ik weer een stukje verder. Het is rustig op dit moment en ik maak dan ook wat omgeving foto’s. Het blijft een uitgestrekt prachtig heuvellandschap. In de verte zie ik het weer station boven op het Espuña gebied.

Ik probeer het op de foto te zetten. Bij thuis komst was ik toch verrast dat dat nog redelijk gelukt was. Zal ook nog even de niet in gezoomde foto er bij zetten.

En even met Google nagemeten en het is 28 km hemelsbreed van mij verwijderd. Ik blijf natuurlijk alles om mij heen afspeuren op hopelijk mooie dingen. Ik loop weer een stukje verder en zie een vogel in een van de vele struiken zitten. Hmm maar wat voor een vogel is dit nou weer. Uiteindelijk ben ik er volgens mij uitgekomen dat het een baardgrasmus is.

Even verder op ga ik even rustig zitten in de schaduw. Even wat drinken en dan is daar ineens een mooi Tapuit. Niet de mooiste plek om een foto te maken maar doe het toch.

Na een poosje in de schaduw gezeten te hebben ga ik nog een klein stukje lopen. Ik schrik van twee wegvliegende vogels uit het struik gewas. En kan nog net een paar foto’s maken. ze zijn helaas niet super scherp ging allemaal zo snel. Maar het waren twee rode patrijzen jeetje wat een mooi vogel. Waarvan ik toch nog een redelijke op de foto heb gekregen.

Ik ga rustig weer de terugweg volgen en kom nog langs wat dorre struiken waar ik een kneu man en vrouw spot. Niet veel verder zie ik een mooie koninginnenpage zitten.

En nog even het mooie zingen van een grasmus (of misschien wel een bril-grasmus ). Ook kom ik veel kuifleeuweriken tegen die heerlijk tussen de steentjes hun eten zoeken. Dan komt met veel lawaai het leger ook nog even overvliegen met hun helikopter. Maar ik ben bijna weer bij het begin punt en kom dan ook nog even de fitis tegen.

Zo nu eerst even bij komen en wat drinken voor dat ik mijn kleine rondje ga afmaken. Een beetje bijgekomen van al dat moois maak ik de route verder af en dan kom ik toch mooi even de steenuil tegen. ik ga er even voorzitten en probeer mij een beetje verdekt op te stellen.

De uil heeft net een prooi geslagen en ik probeer hem te volgen. En dat is niet makkelijk zo met de vellen zon. Maar kan toch een paar foto’s in vlucht maken. Hierna ben ik hem even kwijt. Maar als cadeautje komt hij of zij niet veel later vlak bij mij op een stenen muurtje zitten. Ja en dan is de geheugenkaart zo vol natuurlijk.

Het duurt maar een paar seconden maar ik heb de steen uil er maar mooi opstaan. Ben zo blij als een klein kind. Na dit loop ik nog even naar de Rambla (rivier bedding) om even te kijken. Dan hoor ik een vogel fluiten maar dit is voor mij een onbekend geluid. dus speur ik de bosje af. En ja daar zie ik wat, ik blijf staan en probeer door de takjes heen de vogel vast te leggen.

Wauw dat is een roodkopklauwier zo die heb ik ook maar weer even mooi in de pocket. Nog even een klein stukje, het lichaam begint aardig te protesteren. Een paar stelt kluten staat lekker aan de waterkant en een kleine zwartkop vrouw kijkt mij nog even indringend aan.

Oké ik ga richting huis maar kom zeker nog even een keertje terug zeg ik tegen de kleine zwartkop. Dus ga ik nu maar weer lekker naar huis. Zo inmiddels weer lekker thuis en lekker even een drankje gepakt dat heb ik wel verdiend. In de avond maak ik nog een paar foto’s in de tuin. Waar een mooie bij nog even zijn laatste stuifmeel komt halen uit een van de bloemen. En dan schrikt de bij ergens van en zie ik een ini mini bidsprinkhaan omhoog klimmen van uit de bloem.

Die wilde even laten zien dat dit zijn huis is. Nou deze dag kan weer mooi afgesloten worden. Bedankt voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes,

Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *