Blauwe Kiekendief in het Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   7  °C.
Minimumtemperatuur:  -1  °C.

13-02-2017

Maandag ochtend even op pad eerst even de kleine meid cq hulp-boswachter naar school brengen. Na dat ik dit gedaan heb vertrek ik gelijk richting de grote praambult. Via de trekweg en achter de baggerspecie trekkers en vrachtwagens richting de vaartplas. Daar slaan de vrachtwagens en de trekkers af en kan ik weer vrij rijden. Ben nu aangekomen op de grote praambult en parkeer de auto. Ik pak de camera en maak even wat opnames van de edelherten in het laatste beetje sneeuw wat er nog ligt.

Na dit gedaan te hebben pak ik de auto weer en rij ik naar de oeverloperhut. Daar parkeer ik de auto en loop naar de hut toe. In een flits zie ik een ree aan de overkant in het riet staan, kan het wit van zijn billen nog net zien.

Ik twijfel of ik ook nog even naar de poelruiterhut zal gaan het is best nog koud en ik heb best wel wat last. Ik besluit om toch even te gaan. Ik loop via het poelruiterpad naar de hut. Ik ben alleen dus heb de hut privé. Maar wat is het nog koud zeg brr. In de verte vliegt de blauwe kiekendief en daar maak ik wat foto’s van.

Hé de instellingen staan niet helemaal goed dus snel even het een en ander veranderd. Maar waar is nou de blauwe kiekendief gebleven. Ik ben haar kwijt, maar dan zie ik veel klein grut weg vliegen. Hé ik heb haar weer in het vizier.

En laat de camera weer lekker warm worden. Prachtig zoals deze rover over het riet heen vliegt en niks anders aan het doen is dan speuren naar eten.

Zo dit was dan alle actie die ik vandaag heb gehad in de poelruiterhut. Ik heb het koud en ga snel naar de auto. In de auto eerst even warm worden en besluit dan om nog even met de auto langs het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders te gaan. Ik rij dit keer via de Oostvaardersdijk terug en stop nog even bij de parkeerplaats aldaar voor een paar foto’s.

Aangekomen bij de Oostvaarders staan de konikpaarden in grote getale aan deze zijde. Niet heel dichtbij maar wel mooi om op de foto te zetten. Ik maak hier en daar nog wat foto’s en dan vertrek ik weer naar huis. Bedankt weer voor het lezen en kijken trouwe volgers. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *