Maximumtemperatuur:     29  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

22-04-2018

Bijeneter Special:

Zondagmiddag besluit ik om nog even een klein rondje te maken. Eerst ga ik nog even kijken of ik het steen uiltje kan vinden. En daarna ga ik op jacht naar de bijeneter. Ik heb inmiddels een plekje vlak bij huis gevonden waar ik de bijeneters de afgelopen week vaak ben tegen gekomen. Dus hop spullen in de rugzak en op stap. Het uiltje heeft zich even verstopt maar snel genoeg zie ik hem vliegen.

En zo kan ik toch mooi even een paar foto’s maken. Zo nu naar de bijeneters. In de verte zie ik al twee bijeneter in een van de struiken zitten.

Langzaam probeer ik dichterbij te komen. Maar de bijeneters hebben mij allang weer gezien en besluiten weg te vliegen. Ik kan nog wel een paar mooie vlucht foto’s maken.

Hierna ben ik hem even kwijt. Maar een mooie zwarte tapuit komt toch mooi even poseren.

Maar de bijeneter is niet lang weg en komt weer aanvliegen. Ik volg even waar de bijeneter naar toe gaat. Weer gaat hij naar een bepaalde boom die net halverwege de rotswand zit in de rambla. Ik besluit om een route te vinden naar beneden in de rambla. Ik verschuil mij achter een hoge struik en kan al leunend tegen de rots wand een hele lange serie foto’s maken van dit paartje bijeneters.

Dat het een paartje is daar ga ik even vanuit. En ik kan dus heel veel foto’s maken. Ook komt een van de bijeneters nog even terug van zijn oorlogspad en komt met gevangen bij of wesp weer terug op de tak.

De bij of wesp wordt net zoals dat bij de ijsvogel gaat even vakkundig uitgeschakeld tegen de tak. Om vervolgens heerlijk naar binnen te glijden. Na dit enorme spektakel. Ga ik weer snel naar de auto om af te koelen. En rijd ik weer terug naar het huis. Om daar gelijk de foto’s te bewonderen. Veel kijk plezier. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *