Waterskiën in het Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   21  °C.
Minimumtemperatuur:    15  °C.

30-05-2017

Dinsdag ochtend ben ik weer in het Oostvaardersveld te vinden. Ik zie eerst een grote zilverreiger bij de oeverloperhut zitten. Nou ja zitten, de grote zilverreiger is bezig zijn maaltijd bij elkaar te prikken. En dat lukt aardig. De visjes zijn wel klein maar de grote zilverreiger is behendig en vangt de een na de ander.

Ik rij met de scootmobiel naar de poelruiterhut en kom onderweg een opstijgende vliegtuig tegen. Wat een lawaai zeg maar oh zo mooi. Bij binnen komst van de poelruiterhut zit een grasmus al op mij te wachten en niet veel later komt ook de blauwborst aan.

De kwikstaart is al druk bezig met eten vangen voor de kleintjes. Vandaag is de Oostvaardersveld plas door de knobbel zwanen omgedoopt tot waterski plas. De een na de andere knobbelzwaan komt gezellig waterskiën in de plas.

Wat een mooi gezicht is het met die gekke knobbelzwanen. Van ver zie ik de bruine kiekendief aan komen vliegen. En ik kan heel wat mooie foto’s maken van de bruine kiekendief.

Ik ben helemaal in mijn nopjes. De kleine karekiet en de grasmus wisselen elkaar steeds af. En de zwaluwen vliegen natuurlijk ook af en aan. Het is tijd om verder te gaan. Ik pak de scootmobiel en rij naar de overkant en volg het pad naast de oeverloperhut verder het Oostvaardersveld in. Hier kom ik nog wat leuke vogeltjes tegen.

Een groenling kom ik tegen en een wilde eend. Even verder op nog een leuke grasmus en rietgors. Ik rij via het bos gedeelte terug naar de auto. Alles is weer ingeladen en ik rij terug naar huis. Op de trekweg stop ik nog even voor de ooievaar.

En nog even voor de bruine kiekendief. Zo komt er ook aan deze dag weer een einde. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

One thought on “Waterskiën in het Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *