Oostvaardersbos en de roedel edelherten

Maximumtemperatuur:     4  °C.
Minimumtemperatuur:      0  °C.

12-12-2017

Oostvaardersbos en de roedel edelherten

Dinsdag middag het weer ziet er redelijk uit en pak ik nadat ik wat gegeten heb de auto. Ik heb de spullen gepakt en vertrek. Helaas nog even zonder de scootmobiel. Er ligt nog veel te veel sneeuw en ijs. Ik rij naar de Oostvaardersbos parkeerplaats en zet daar de auto neer. Ik pak de spullen en ga rustig naar het Frans Vera pad lopen. Het is wisselend bewolkt en zo af en toe komt de zon er door. Zo aangekomen op het Frans Vera pad. En wat een uitzicht, ver op de vlakte liggen en staan de edelherten.

Helaas heeft de zon me nu verlaten en is het erg koud en donker. Maar als dan de zon weer terug komt tja dan worden de plaatjes ook gelijk een stuk leuker. En als je zo af en toe naar boven kijkt dan zie je waarom dat ook zo zijn nut heeft. Wat een prachtige wolken luchten komen er voorbij niet normaal gewoon.

Ik pak de andere camera er even bij en maak wat prachtige landschap foto’s. Ook de heckrunderen komen even lekker in het zonnetje staan. En ook de grauweganzen hebben er lekker zin in en komen als een stel straaljagers langs gevlogen.

Inmiddels heb ik het eigenlijk wel een beetje koud en toch veel last van de knieën en rechter voet. Dus sukkel ik weer naar de auto. Spullen weer in de kofferbak en even de auto en mijzelf opwarmen. Na een poosje besluit ik om nog even naar het achterste deel van het Oostvaardersbos te rijden. In de hoop dat ik wat edelherten tegen kom. Halverwege de rit zie ik de edelherten al in het bos. En zie ik dat ze ook mijn kant op gaan. Zou ik de mazzel hebben. Ik rij vooruit en parkeer snel de auto bij het Jac p Thijsse parkeerplaats. Snel stap ik uit en pak de camera uit de tas. Inmiddels zie ik de eerste geweien al door het bos heen lopen. Ik ga snel het Jan van den Boschpad op en verschuil mij achter de bossage. Ze hebben me gelukkig nog niet gezien. En daar komt de eerste die het Jan van den Boschpad oversteken.

De aankomende 6 minuten steken er ongeveer een tachtig tal edelherten over. Het blijft me iedere keer weer verbazen. Sommige steken zo over en anderen kijken je eerst even aan en poseren voor de foto. Wat een geweldige beesten zijn het toch. Hoop dat ze straks hun rust plekje weer kunnen vinden. Zo dat was weer even kicken. Ik loop naar de auto en rij langs het hek terug naar het Hugo de Vries parkeerplaats. Daar maak ik nog even wat foto’s van de bospaden. Dan schieten er nog even drie reeën door de bomen. Jeetje wat zijn ze snel. Zo nu snel ik mij naar de auto en is het echt genoeg geweest voor vandaag ondanks de rust momenten ben ik compleet gesloopt. Maar wat een super middag was het. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *