Dierenpark Amersfoort

Maximumtemperatuur:   23  °C.
Minimumtemperatuur:    11  °C.

23-08-2017

We hebben met het gezin lekker vakantie en pakken de mooie dagen er tussen uit. En zo ook vandaag woensdag is het een mooie dag. En hebben we de spullen gepakt om naar dierenpark Amersfoort te gaan. En zo zitten we weer afgeladen vol in de auto onderweg naar het dierenpark. En aangekomen staat helaas de invaliden parkeerplaats al helemaal vol. Maar worden we door de medewerkers van het park super geholpen op het grote parkeerterrein en krijgen we een plekje vooraan toegewezen. En tot mijn verbazing worden we door verwezen naar de service balie om een gratis parkeer muntje te halen voor het parkeren. Kijk dat noem ik nog eens service van dierenpark Amersfoort. Bij het  monteren van de scootmobiel laten mijn spieren in de rug me in de steek vandaag. Uiteindelijk moet ik even aan mijn kanjer vragen om de accu er in te tillen aangezien dit al niet meer gaat. Maar we rijden inmiddels het park op en gaan lekker diertjes kijken met zijn allen. We kijken eerst even bij de Aziatische otters en die zijn net wakker.

Ze beginnen gelijk aan hun ochtend / middag gymnastiek en dat is een eikel hoog houden. En dan bedoel ik een eikel uit de boom en niet een eikel uit het park. Hierna even naar de beverrat en balloe de beer.

De hulp-boswachters gaan even van de balloe glijbaan af en dan kunnen we verder. Langs de oehoe en de kwak en de uil. En de uil heb ik vaker gezien maar waar natuurlijk de uil van Harry Potter Hedwig. Zo naar de olifanten waar we even rustig een broodje gaan eten en natuurlijk naar die kleine rakker gaan kijken die steeds verscholen zit achter de andere olifanten.

Ik rijd even langs de Hyena’s en maak een paar foto’s. Dan ga ik even om de hoek kijken en kan zo die kleine rakker de olifant beter op de foto zetten. De twee hulp-boswachters gaan even het olifanten verblijf controleren en komen dan weer terug. We nemen even plaats op een bankje en gaan aapjes kijken. Ja echte aapjes kijken.

We nemen ook wat te drinken en te snoepen. Dan gaan we door de grote vogel kooi waar er een hoop aaseters zitten en wonderlijk kan ik ze nog mooi op de foto zetten ook.

De meiden gaan even op het vlot en verplaatsen zich naar de overkant. Ik rijd er met de scootmobiel naar toe. Hierna gaan we naar de waterfietsen waar de dames heerlijk met zijn drieën ingaan en een rondje safari maken. Na wat foto’s hier en daar gemaakt te hebben zijn de dames weer terug van het waterfietsen en gaan we naar de giraffen.

Daar eten we lekker even wat en gaan we even rusten. Hierna zijn de tijgers aan de beurt ik maak wat foto’s van de tijger maar ben verbaast over het resultaat bij thuiskomst. Nog even langs de kaalkop ibis en dan gezellig richting de uitgang. Maar eerst nog even een ijsje eten. En de kleinste hulp-boswachter mag ook nog even een rondje in de draaimolen. Voldaan moe en heel veel pijn stap ik weer in de auto. Nu op naar huis nog even een file en dan gelukkig snel naar huis. Bedankt voor het kijken en lezen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

 

 

 

2 thoughts on “Dierenpark Amersfoort

    1. Hoi Martin, dank je wel voor je berichtje en het is inderdaad een leuk park.
      En ook lekker een beetje in de buurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *