De bijeneter en Salinas de San Pedro

Maximumtemperatuur:     25  °C.
Minimumtemperatuur:      11  °C.

10-04-2024

De bijeneter en Salinas de San Pedro:

 

Ik ga met mijn foto maatje en buurman op stap om lekker wat foto’s te maken. We besluiten om naar Salinas de San Pedro te gaan. En zo vertrekken we die kant op. Maar eerste even naar een plekje rijden waar ik weet dat er bijeneters zitten. En zo gaan we die kant op. En ja ze zijn er gelukkig en maken we wat foto’s .

Het zijn er niet veel maar dat mag de pret niet drukken. Na wat foto’s gemaakt te hebben gaan we weer op stap. En zijn we inmiddels aangekomen bij Parque Regional Salinas de San Pedro. Waar het wederom toch weer wat stil lijkt te zijn. Er staat ook behoorlijk wat wint net als een aantal dagen geleden. Mijn foto maatje blijft even bij de duinen, ik ga toch nog even bij het vogel uitkijk punt kijken (Mirador de Aves). En daar kan ik toch weer wat leuke foto’s maken van een flamingo.

De flamingo lijkt een vleugel probleem te hebben en maakt duidelijk een versnelde noodlanding. Bijna gaat het mis, maar gelukkig hersteld de flamingo zich op tijd en land al rennend in het water. Dit lijkt het wel te zijn voor vandaag hier. Gelukkig kan ik ook nog de kleine zilverreiger op de foto zetten.

Zo spullen heb ik weer in gepakt en ik ga weer terug naar mijn foto maatje. Bij aankomst bij mijn fotomaatje Gert heeft ook Gert niet veel gezien en we besluiten om maar terug te gaan naar huis. eerst nog even een kop koffie drinken bij een plaatselijk café . Helaas die is gesloten. Dus hop nu naar huis. Vlak bij huis zeg ik zullen we nog even langs de bijeneters gaan en kijken of de bijeneters er zijn. En dat doen we en dat was maar goed ook nu waren er heel veel en konden de geheugenkaarten het bijna niet aan.

En zo is de dag toch nog met veel vogels afgesloten.

Bedankt voor het lezen en kijken van het verhaal, graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)