Cartagena de noche

Maximumtemperatuur:     25  °C.
Minimumtemperatuur:      11  °C.

17-04-2024

Cartagena de noche:

Al een poosje stond avond / nacht fotografie op het lijstje van mij en mijn foto maatje Gert. En woensdag 17 april was het zover. We konden er een mooie middag en avond van maken in Cartagena. Omdat er ook nog eens een mooi schip van de Holland America Line lag afgemeerd in de haven. Konden we dit gelijk ook op de foto zetten. En zo vertrokken we naar Cartagena, de navigatie liet het even afweten dus dan maar op het eigen geheugen. We wilde naar een speciale plek zodat we extra dicht op het enorme schip konden komen en dat lukte goed. De auto geparkeerd en daar lag het enorme cruise schip de Oosterdam van de Holland America line.

Dus op afstand al wat foto’s gemaakt en dan is het wachten. En het wachten duurde maar, dus maakte we maar wat omgeving foto’s van deze kant van de haven. En ja daar komen twee sleep boten aan nou nu gaat het gebeuren.

Nee de sleepboten waren voor een ander schip wat in de haven lag. Maakt niet uit ook leuk om op de foto te zetten en dat deden we dan ook. Het grote container schip Star First werd uit de haven begeleid.

Prachtig om te zien, en om er zo dicht op te kunnen staan is al helemaal geweldig. Dan gaat de Pilot boot naar buiten en die haalt het volgend schip naar binnen. Dat is het container schip Tina uit Heerenveen nou ja zeg uit Nederland!

En zo komt er van alles voorbij behalve de Oosterdam van de Holland America line. Maar dan zie ik toch dat de trossen voor los gegooid worden, en er klinkt een harde hoorn. Ja en dat galmt lekker tussen de bergen. Wat een geluid geweldig. Inmiddels zijn alle trossen los en maneuvreert de Oosterdam richting de uitgang van de haven.

Hij laat de scheepshoorn lekker klinken als hij voorbij komt varen. Man man wat is dit groot zeg. Ik heb mijn grote ogen staan kijken.

En ja ik heb alles natuurlijk op de foto kunnen zetten en ook nog een stukje gefilmd. Het filmpje volgt later op mijn You-Tube kanaal. Inmiddels is er aardig wat bewolking binnen komen drijven, en dat maakt dat we onze plan iets moeten aan passen. De ondergaande zon kunnen we nu toch niet vast leggen dus gaan we eerst even wat eten in Cartagena. En dat hebben we gedaan bij El descanso del Icue, daar hebben we een heerlijke entrecote naar binnen zitten smikkelen. Zo nadat onze maagjes weer gevuld waren zijn we vertrokken voor onze tweede opdracht eigenlijk derde opdracht van deze dag. En dat is de avond / nacht fotografie en dat gaan we doen in de werkhaven / industrie haven van Cartagena.

Inmiddels hebben we de auto uit de parkeer garage gehaald, en zien we de wolken weg trekken. Er komt een mooie oranje gloed in de lucht. Ik geef wat extra gas bij met de auto om misschien toch nog op tijd te zijn voor een paar ondergaande zon opnames. En ook dat lukt nog aardig al zeg ik het zelf.

Met een zonsondergang op de achtergrond fotografeer ik het booreiland Transocean Barents en ik vindt de foto magisch geworden. En zo vliegen ook de avond / nacht foto’s op de geheugenkaart. Ook de industriehaven is prachtig verlicht, en alle schepen hebben ook bijna alle lichten aan.

En zo vliegt de tijd. Nog even een laatste foto van het industrie gebied en dan zit het er hier op.

Onze laatste tussen stop is bij het uitkijkpunt de Batería de Costa de San Isidoro. Maar voor we daar zijn eerst nog even de gigantische LNG tanker op de foto zetten. Die bij het laad / los station ligt.

Aangekomen bij het uitkijkpunt de Batería de Costa de San Isidoro. Hier maak ik nog een nacht foto van Cartagena.

En de laatste voor vanavond een foto van het fort de Navidad (Fuerte de Navidad).

En zo is er dan ook aan deze dag een einde gekomen. Dank voor het lezen en kijken van het verhaal, graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)