Zwaluwen van het oostvaardersveld

DSC_4143D
Zwaluwen van het oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:     21  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

25-06-2016*

Zaterdag middag de meiden gaan naar Amstelveen en gaan shoppen bij Ikea. Ik ga ook natuurlijk shoppen maar dan in de Oostvaardersplassen. Pak mijn spullen weer bij elkaar en pak de auto die moet ik helaas eerst wel even tanken anders kom ik niet ver. Zo die heeft ook weer een tank station leeg gemaakt ik kan verlopig weer rijden. Ik ga via de Oostvaardersdijk richting het buitencentrum Oostvaardersplassen aan de Kitsweg.

Ik ga nu de knardijk op en ben bijna bij het buitencentrum naast de knardijk zie ik een ree staan en kijk even in de spiegels of ik zonder probleem kan stoppen en dat kan. Ik parkeer de auto stap uit met de camera en maak wat foto’s vanaf de knardijk. De ree kijkt me aan en blijft dood stil staan zo die staat er weer mooi op. Ik rij langs het buitencentrum en de parkeerplaatsen zijn weer goed gevuld. Dat betekend weer veel bezoekers aan de Oostvaardersplassen.

Ik rij door naar de Oeverloperhut om even een blik te werpen op de kleine plevier. Ik kan er vandaag alleen maar een zien waar de ander is geen idee, misschien is die wel even een ommetje maken. Ik loop richting de Poelruiterhut zodat ik daar even mijn lichaam tot rust kan laten komen. Dan land er een mooie vogeltje op een tak hé deze heb ik nog niet eerder gezien. Snel even klikken om deze op de foto te zetten. Volgens mij is het een kleine Barmsijs. Het is uiteindelijk een Kneu met dank aan mijn collega spotters van natuur waarnemers flevoland

Ook vandaag vliegen er heel wat libelle’s voorbij en maak ik er een paar foto’s van. Helaas is me dat nog niet gelukt om ze in vlucht op de foto te zetten. Zo aangekomen in de poelruiter zie ik de collega spotter die er op zondag 19-06-2016 ook was met de ringslang. ( zie blog 19-06-2016 ). Bij binnen komst is het eigenlijk heel rustig en kijk ik dus even omhoog en ja de Zwaluw nestjes zijn leeg en ze zijn dus uitgevlogen.

Gelukkig zijn ze niet heel verweg en zitten de jonge zwaluwen op de ijsvogel takjes vlak bij de hut. Ze zitten allemaal op een rijtje naast elkaar en worden nog gevoerd door hun paps en mams. Schitterend om te zien als een van de ouders aankomt gaan alle bekjes open. Het geluk wilde dat er één zwaluw op een aparte tak zat die vrij was van het riet en zo kon ik een voor moment vast leggen. Ze vreten elkaar zowat op als je dat zo bekijkt. Het zijn weer heel wat foto’s geworden van dat kleine spul.

Ook ontdekte ik dat een kwikstaart zijn nestje heeft gebouwd op een van de afdek luikjes waar de camera door heen gaat. Vandaar dat de kwikstaart steeds voor het luik kwam maar niet naar binnen durfde te gaan.

Spullen zijn gepakt en ik ga lekker naar de auto ben best wel uitgeteld voor vandaag de pijn is inmiddels wel wat gezakt maar is er nog steeds zal ook nooit weg gaan als je 24 uur per dag met pijn leeft. Als ik bijna bij de auto ben zie ik nog een mooie grote Zilverreiger zitten door het riet probeer ik de reiger op de foto te zetten en dat lukt aardig. Auto is gestart riem is om en lekker weer onderweg naar huis.

Bij thuiskomst de geheugenkaart weer in de laptop en foto’s exporteren naar de cloud. En dan is er aan deze dag ook weer een einde gekomen.

Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *