Zonsondergang Oostvaardersplassen

dsc_8021-bewerktd

Maximumtemperatuur: 29  °C.
Minimumtemperatuur:  16  °C.

15-09-2016

Na het avond eten besluit ik samen met mijn grote kanjer nog even naar de Oostvaardersplassen te fietsen. Inmiddels staat alles klaar en stappen we op. We gaan via het Seizoenenpad, Julipad, en Pirellipad. Om zo de Oostvaardersplassen binnen te fietsen. We fietsen eerst naar het Jan van den Bochheuvel. Daar parkeren we de fiets en kijken even om ons heen. Ik zie aan de waterkant een aantal lepelaars staan en probeer dit op de foto te zetten.

dsc_0056d

Ik hoop dat het lukt het wordt snel donker. En dan kijken we eens achterom en wat we daar zien prachtig. De zon komt net onder de wolk vandaan. En schijnt prachtig zijn lichtstralen door het wolken dek. Dit moeten we even snel op de foto zetten.

dsc_8021_hdrd

We kijken nog even en dan komt er een grote groep met lepelaars aangevlogen. Wow wat mooi dit heb ik nog niet eerder gezien zo’n groot aantal lepelaars. We wachten nog heel even. En gaan dan naar het Frans Vera uitkijkpunt fietsen. We zijn net weg en dan komt er weer een grote groep met lepelaars aangevlogen. Ik stop toch en maak nog wat foto’s.

dsc_0119d-2

Hierna fietsen we door naar het Frans Vera uitkijkpunt. Vlak bij het Buitencentrum Oostvaarders stoppen we nog even. Een leuke kievit op de vlakte kan ik nog even vast leggen. Ook nu kijken we nog een keer naar de zon. En ook dit is weer een wow moment. Snel even de camera pakken en een paar foto’s schieten.

dsc_0154d

Nu gaat het snel het wordt steeds donkerder. We fietsen nog even het laatste stukje naar het Frans Vera uitkijkpunt en maken daar nog wat foto’s van de heckrunderen. We staan nog even samen te genieten van de zonsondergang en gaan dan naar huis.

dsc_0162d

Inmiddels worden we aangevallen door duizenden muggies. Wat een rot beestjes zijn dat toch. Ze vliegen continu in je ogen en zo ook bij mijn kanjer. Ik haal de mug uit haar oog en we kunnen weer verder fietsen. Nog geen minuut later vliegt de volgende ongevraagd naar binnen. Die schiet onder haar lens lens klapt dubbel en ze krijgt het er niet uit. Bij mij lopen inmiddels de rillingen over mijn lijf. En stel voor om als een speer naar huis te fietsen. Zodat ze in het licht en voor een spiegel dat kreng er uit kan halen. We hoeven niet ver meer en zijn zo thuis. Mijn kanjer verdwijnt gelijk naar boven en komt beneden met schone ogen. En inmiddels heeft ze d’r bril maar opgezet. Mijn ogen tranen er gewoon van. Zo even de foto’s op de cloud zetten en snel even kijken naar de zonsondergang foto’s. Een foto ontwikkel ik vast in lightroom. En deel ik via facebook en twitter. Binnen enkele minuten krijg ik een mail van Omroep Flevoland of ze de foto mogen gebruiken voor hun weer bulletin. Dat is toch weer een leuke opsteker. Zo nu even verder genieten op de bank.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *