Zeearend Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur: 8  °C.
Minimumtemperatuur:  1  °C.

11-12-2016

Zondag ochtend komt heel af en toe de zon door. Ik besluit dan ook om even op stap te gaan met de auto. Even over tienen vertrek ik naar de grote praambult. Via de trekweg en de praamweg ben ik dan bij de grote Praambult. Ik parkeer de auto en tuur een beetje over de vlakte. Pak de camera er bij en stap uit. Ik tuur even door de kijker en zie in de verte iets. Ik maak wat foto’s en heb zelf al een vermoeden wat daar zit ( zeearend ). Ik maak wat foto’s en ik ga even inzoomen op de camera. En inderdaad daar zit de zeearend.

Door het licht inval kan ik een paar hele mooi foto’s maken. Aangezien de zeearend op ruim een halve kilometer afstand zit is het niet bepaald makkelijk. Maar er zitten er wel een paar tussen die ik mooi vind. En het is de eerste keer dat ik de zeerarend een beetje goed heb kunnen fotograferen. Hopelijk volgen er nog een paar keer van dit soort momenten. Ook de konikpaarden staan weer in grote getallen op de vlakte en ontbreken niet op de geheugenkaart.

Ik ben weer in gestapt en rij nu verder de Praamweg op. Ik stop bij de Oeverloperhut om daar even een blik te werpen. Hier staat dan een mooie grote zilverreiger die zijn naam echt eer aan doet. Op de foto is het net of de grote zilverreiger echt van zilver is prachtig.

Nog even een via het Poelruiterpad naar de Poelruiterhut. Daar neem ik lekker even iets te drinken en te eten. Zo even op adem komen. De roerdomp is al enige tijd niet gezien of laat zich niet zien. Het kleinste varkentje van het Oostvaardersveld komt ook even langs.

Het is de waterral. Die kunnen echt schreeuwen als een mager speen varken. Volg de link van de waterral en luister het bestandje van de alarmroep dan begrijp je wat ik bedoel met mager speen varken. De spullen pak ik weer even in en loop dan terug naar de auto. Onderweg nog even een goudhaantje en een vinkje op de foto zetten. En nog even een paar konikpaarden als ik het bos uit kom lopen.

Lekker weer onderweg naar huis maar wel even lekker buiten geweest.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *