Zeearend net niet binnen bereik

dsc_0433d

 

Maximumtemperatuur: 27  °C.
Minimumtemperatuur:  11  °C.

08-09-2016

Vandaag onderweg naar de Lepelaarplassen. Ik doe dit vandaag voor de eerste keer helemaal met de fiets.Via de Oostvaardersplassen fiets ik naar de Oostvaardersdijk.

dsc_7674d

En fietsend over het trekvogelpad kom ik bij de Lepelaarplassen uit en dan bij de lepelaarhut. Zo nu eerst even op adem komen en de spieren laten ontspannen. Een bekend gezicht zit in de hut het is Reinier. Die geeft aan dat ik net wat aan de late kant ben het is net 09:10. Ja je hebt de zeearend net gemist op het eiland en de zeearend zit nu ver weg in de boom. Boom staat op ruim 600 meter van de lepelaarhut. Toch maak ik van die speldenknop een foto.

dsc_0004d

Zo die staat weer in het geheugen. Nu vliegen we weer even 600 meter terug en wat hebben we binnen handbereik. Een paar aalscholvers een leuke tafel eend. En ook de kuifeend is er weer vandaag. De grote zilverreiger en de blauwe reiger kunnen elkaar weer eens niet luchten. Er wordt wat heen en weer geschreeuwd en dan vliegen ze achter elkaar aan. Uiteindelijk loopt het met een sisser af. En gaan ze beiden een ander kant op. Om de hoek komen nog even twee knobbel zwanen aangevlogen en ze glijden zo voor bij.

dsc_0128d

Wat een mooi gezicht als ze zo langs vliegen. De grote zilverreiger staat links van de hut zich lekker een beetje te poetsen. Ja van vechten gaan je veren in de war. De blauwe reiger staat rechts van de hut. Die heeft minder moeite met zijn uiterlijk. Maar heeft een beren honger.

dsc_0188d-2

Van vechten krijg je honger. De blauwe reiger heeft een joekel van een zeelt te pakken. De blauwe reiger is ruim 15 minuten bezig geweest om deze grote jongen naar binnen te krijgen. Wat een gezicht is dat zeg, je wordt er bijna zelf misselijk van. Ook de aalscholvers doen goed hun best om de aandacht van de fotografen er bij te houden. Ze worden dan ook regelmatig op de foto gezet. Gek maar waar, de ijsvogel komt wel langs maar gaat steeds ver weg in de boom zitten.

dsc_0424d

Er is ook geconstateerd dat het voornamelijk jonge exemplaren zijn. De oudere generatie ijsvogel is waarschijnlijk weg getrokken naar een ander gebied. Dan komt toch de zeearend van zijn plek af en vliegt weg. Helaas komt de zeearend niet dichterbij. Ik probeer het maar moet nog veel blijven oefenen ze zijn niet scherp. Dan komen zowel de blauwereiger als de grote zilverreiger nog even mooi langs vliegen en kan ik dit nog even mooi vast leggen.

dsc_0454d

Nu pak ik mij spullen bij elkaar en begin ik aan de terug reis. Ik stop nog even op de oostvaardersdijk bij de sluis aangezien er net een groot schip naar binnen gaat. Dit nog even op de foto zetten en dan op naar huis. Bij thuiskomst ben ik helemaal kapot en op. Snel foto’s op de cloud en dan lang uit op de bank jeetje wat een reis.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *