Waterral en wilde zwanen bij het Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur: 9  °C.
Minimumtemperatuur:  6  °C.

10-12-2016

Zaterdag morgen het is koud grijs en nog net droog. Ik pak toch mijn spullen bij elkaar en besluit om naar het Oostvaardersveld te gaan. Ik rij via de Trekweg en de Praamweg naar de parkeerplaats. Bij aankomst op de praamweg staan er veel auto’s geparkeerd langs de weg. Ook staat de grote praambult vol met auto’s en mensen. Ik rij dan ook gelijk door en parkeer verderop de auto. Eerst even mijn korte loopje naar de Oeverloperhut. Daar zit een mooie knobbelzwaan samen met een paar wilde eenden.

Ook Tinus de ijsvogel is er. Maar zoals gewoonlijk de laatste maanden zit de ijsvogel aan de overkant van de plas. Ook de grote zilverreiger is druk bezig met zijn boodschappen lijstje die voornamelijk uit vis bestaat. Ik besluit na een poosje om even naar de Poelruiterhut te gaan. Hopelijk kan ik daar nog wat meer op de foto zetten. Lopend over het Oeverloperpad hoor ik hier en daar wel de goudhaantje’s maar ik spot ze niet. Aangekomen in de hut zie ik een paar slobeenden voorbij komen.

In de verte hoor ik het getrompetter van de wilde zwanen. En daar komen er twee aangevlogen. Nadat de wilde zwanen zijn langs komen vliegen hoor ik iets anders. Het is het geluid van een waterral. Het is even zoeken en uiteindelijk komt de waterral uit het riet vandaan.

En dan staat ie er weer mooi op. De grote groep die eerder op de praambult stond staat nu bij de ingang van het poelruiterpad. Nadat de waterral zich weer heeft verstopt pak ik mijn spullen en ga lekker naar de auto. Ik heb toch weer behoorlijk last en besluit om maar weer lekker naar huis te gaan. Op het pad word ik nog blij verrast met een goudhaantje.

Nou dat is een mooie afsluiter van de dag. Ik loop nu langs de grote groep met vogelaars en stap dan lekker in de auto. Eerst even een beetje warm worden en dan ga ik. Ik rij weer terug via de praamweg en de trekweg. Op de trekweg zit nog even een mooi buizerd op me te wachten.

Dit was dan ook echt de afsluiter van de dag nu weer lekker thuis en op de bank.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Waterral en wilde zwanen bij het Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *