Waterpieper & Roerdompen Oostvaardersveld

dsc_0192e

Maximumtemperatuur:  9  °C.
Minimumtemperatuur:   7  °C.

24-11-2016

Donderdag ochtend weer een spannende dag voor de hulp-boswachter. Het is de tweede wen dag voor de grote meid. Ze gaat in ieder geval met veel plezier naar school. Nadat ik haar heb weg gebracht ga ik naar het Oostvaardersveld. Ik parkeer de auto en loop naar de poelruiterhut. Bij binnen komst zit er al een collega spotter. Dit is als ik het goed heb Pim ook van natuurwaarnemers Flevoland. Pim geeft aan dat de roerdomp er zit maar erg ver in het riet. Ook laat Pim mij even de koereiger zien. En inderdaad de roerdomp zit in het riet een visje op te eten. Met de camera helaas niet vast te leggen tussen al het riet. Maar het staat weer in het geheugen. Ook geeft Pim aan dat er een waarneming is geweest van een tweede roerdomp op woensdag 23-11-2016. Zo geef ik aan dat zou niet verkeerd zijn. Pim is ook zeer blij met de waarneming maar heeft het zelf nog niet gezien. Pim vertrekt en inmiddels ben ik dus alleen. Niet voor lang hoor ik heb Johannes al zien aankomen met zijn auto. Dus die zal zo ook komen.

dsc_0007e

Bij binnen komst laat ik Johannes weten dat de roerdomp net een beetje uit het riet komt. Johannes pakt snel de camera er bij en komt naast me staan. We klikken samen weer de ene na de ander foto er op. Dan in een oogwenk zie ik wat zitten. Ik sla in een beweging Johannes op zijn boven arm en zeg. Potjandorie daar zit nog een roerdomp.

dsc_0019e

we kijken elkaar even aan en zeggen nou jaaa. We klikken eerst maar is even een aantal foto’s er op. Ik pak ondertussen even de andere camera met de kleine lens. Om te proberen om beide roerdompen op de foto te zetten. Dat lukt uiteraard niet helemaal. Aangezien de instelling niet helemaal lekker staan. En de roerdomp steeds verder naar buiten komt. En floep daar gaat een roerdomp.

dsc_0037e

Snel de camera er bij pakken en nog even snel wat foto’s maken. Door dat er veel tegen wind staat lukt het om met een lage sluitertijd toch een paar mooie foto’s te maken. We kijken elkaar nog een keer aan en schudden onze hoofd. Nou ja zeggen we deze waarneming hebben we in ieder geval weer in de pocket. Twee roerdompen op nog geen 15 meter van elkaar vandaan. En wij hebben het kunnen zien. Zo nu even stoom afblazen en dat doen we met de konikreiger ( koereiger ).

dsc_0078e

De koereiger hopt weer van de ene konik naar de andere. Wij pakken ook onze spullen het is weer behoorlijk koud. We lopen weer terug naar de auto en lopen dan nog even naar de oeverloperhut. En daar zit ook nog de waterpieper die zet ik natuurlijk ook even op de foto.

dsc_0170e

Ik heb het een partij koud en inmiddels ben ik ook weer misselijk van de pijn. Ik zeg Johannes gedag en ik ga naar de auto. Zo kachel op tien en even warm worden. Ik stop met de auto nog even bij de grote Praambult voor de laatste foto’s. Nu lekker op weg naar huis. Even lekker een kopje koffie maken en dan zo de hulp-boswachter ophalen van school. Vandaag verwend met de roerdompen en de waterpieper wat een super waarnemingen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Waterpieper & Roerdompen Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *