Vos Oostvaardersveld & Oostvaardersplassen

DSC_0072D

Maximumtemperatuur: 21  °C.
Minimumtemperatuur:  10  °C.

29-08-2016 *

Maandag avond ga ik samen met mijn kanjer even naar het Oostvaardersveld. Ook zij wil wel eens kijken waar de kleine meid zoveel tijd door brengt met haar papa. We pakken de auto en gaan via de trekweg en de praamweg naar de bestemming. Aangekomen staan er behoorlijk wat auto’s. We lopen eerst even naar de oeverloper hut in de hoop dat ook mijn kanjer even de ijsvogel kan zien. Helaas is het ook hier druk wat natuurlijk ook heel normaal is. En de ijsvogel die zit ongeveer 100 meter verder achter op het hek.

DSC_0001D

We besluiten dan om naar de Poelruiterhut te gaan en lopen via het poelruiterpad naar de hut. Bij binnen komst is het een gezellige boel een hoop mensen die voor de kijk gaten zitten en allemaal gekomen voor die ene vogel de visarend. Inderdaad laat de visarend zich zien maar de visarend zit hoog in de boom om alles goed in de gaten te houden. Inmiddels loopt er een vos langs de waterlijn en gaan de camera’s kliklik.

DSC_0020D

Natuurlijk ook die van mij. Ik zet nog even de konikpaarden op de foto en de visarend en dan gaan we opzoek naar de andere vos. Ook maak ik wat mooi landschap foto’s met de oude camera. Lekker hoor zo twee camera’s en wat een luxe.

DSC_7455D

We lopen weer naar de auto en als we er zijn dan op naar de knardijk kijken of we de vos kunnen vinden. Rijdend op de knardijk komen we een paar leuke reeën tegen die ik natuurlijk ook even op de foto zet.

DSC_0062D

Ik kijk even op de klok en denk nou die vos zou wel eens bij de parkeerplaatsen kunnen lopen van de Kitsweg. En ja daar is de vos. Snel uit de auto en een paar mooie opnames maken.

DSC_0074D

Zo dat is gelukt en mijn grote kanjer vindt het geweldig mooi om de vos zo te zien. En nu we hier toch zijn maken we maar even heel romantisch gebruik van de ondergaande zon. En maak ik dus nog wat foto’s.

DSC_7463D

Hierna stappen we weer in de auto en rijden langs de grote praambult om daar de laatste foto’s te maken van vandaag. De koek is op en nu lekker naar huis naar de kids.

Bedankt voor het lezen en kijken en tot een volgend blog

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *