Vos in actie oostvaardersplassen

DSC_7491-bewerktC
Vos in actie oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     14  °C.
Minimumtemperatuur:       5  °C.

17-04-2016

Inmiddels is het alweer zondag morgen wat gaan de weekenden toch snel. Het is 09:30 en het ziet er nog steeds mooi uit buiten wel behoorlijk wat bewolking maar de zon schijnt ook lekker. Besluit om even de auto te pakken en naar de Oostvaardersplassen te gaan wil niet op de fiets heb veel last van de spieren en ik wil geen nat pakken halen ook niet i.v.m de camera spullen die ik altijd mee heb.

Ik ga via de buiten ring naar de Oostvaardersplassen en zet mijn auto neer op de oude parkeerplaats van de buitenringplaats. En loop ik via het Jan van den Boschpad naar de locatie waar ik vandaag wilde zijn. En ja de konikpaarden staan er ook evenals heel veel Grauweganzen. Ik maak hier dan ook vele foto’s en niet te vergeten van de prachtige wolken partijen die zich ontwikkelen boven de oostvaardersplassen.

Ook zet ik vanuit deze hoek ook nog even het natuurbelvingscentrum de oostvaarders op de foto. En ook de konik veulen mag niet ontbreken vandaag. Nog een paar korte filmpjes gemaakt en dan ineens heel veel lawaai. Lawaai van de grauweganzen jeetje een vos komt aan gesprint en probeert een van de kuikens te pakken. De vos heeft geen geluk vandaag het lukt hem niet. Ik kan een aantal hele mooie foto’s maken. Zo dicht bij heb ik de vos nog niet gehad dus ben wel in mijn nopjes wat een prachtig beest. Volgens mij wel een oudje gezien zijn grijze haren.

Ik maak hierna nog wat foto’s van de konikpaarden en grauweganzen en de omgeving. En loop dan rustig weer naar de auto. Ook nu weer een hoop kabaal en de vos waagt zijn tweede poging, helaas voor hem mislukt het weer en zijn alle pluizenbollen weer in het water. Ik kijk nog even naar de lucht en pak dan toch snel mijn spullen in. Het begint inderdaad te regenen en ik doe even mijn regen hoes over de camera tas.

Aangekomen bij de auto komt het even met bakken naar beneden. Maar dat mag de pret niet drukken met dank aan de ouwe grijze vos. Ik ga snel naar huis en kom met een prachtverhaal binnen. Snel de foto’s op de cloud en dan genieten.

Groetjes Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *