Vos & Baardman Oostvaardersplassen

dsc_0049d

Maximumtemperatuur: 15  °C.
Minimumtemperatuur:  10  °C.

09-10-2016

Zondag ochtend ga ik nog even terug naar de Oostvaardersplassen om te kijken of de baardmannetjes er nog zijn. Gister was ik samen met de hulp-boswachter en hebben we veel baardmannetjes gezien. Vandaag ga ik even alleen op stap met de elektrische-fiets. Mijn spullen heb ik weer gepakt en ik ga op stap. Ik fiets nu lekker en ben onderweg naar de fietsbrug. Ik fiets over de fietsbrug heen en kom zo weer in het Oostvaardersplassen gebied. Ik fiets gelijk naar het plekje waar ik de baardmannetjes heb gezien. Als ik in de buurt ben hoor ik de bekende tjing tjing al van de baartmannetjes. Ze zijn er dus nog.

dsc_0025d

Ze zitten weer volop tussen het riet. Ik zet de fiets aan de kant en ga even rustig zitten. Aan de overkant van het water zie ik toch zo maar de vos zitten de overkant is wel op 235 meter. Maar zet het toch maar even op de foto die mooie vos.

dsc_0062d

Ver op de vlakte staan ook de konikpaarden. De ganzen schrikken ergens van aangezien ze weer met zijn allen de lucht in vliegen.

dsc_0066d

Zo even terug naar de baardmannetjes ze zijn er volop en ik kan weer hele leuke foto’s maken, van dit prachtige vogeltje. Ik heb het geluk vandaag dat ik een koppeltje op de foto kan zetten, nou ja een mannetje en vrouwtje. Ik heb geen ring gezien dus ik weet niet zeker of ze wel een koppeltje zijn.

dsc_0197d-2

Over 12 dagen ben ik wel een koppeltje wat een geluks-vogel ben ik toch. Een paar mooie grauweganzen komen aan vliegen en die kan ik heel mooi op de foto zetten tijdens hun landing. Ze landen op Oostvaardersplassenbaan nr 23 en ik sta er bijna boven op.

dsc_0373d-2

Dan fiets ik nog even naar het lepelaar uitkijkpunt daar maak ik nog wat foto’s maar het is stil in deze hoek. Dus besluit ik om nog even terug te fietsen. En bij aankomst op de kiekendief uitkijkpunt zie ik een mooie blauwe reiger aan komen vliegen. De blauwe reiger kan ik geweldig vast leggen op de geheugenkaart.

dsc_0623d

Nog even een paar landschap foto’s en dan ga ik lekker naar huis.

Bedankt weer voor het lezen en kijken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *