Vogelfestival 2016 Staatsbosbeheer

dsc_0290d

Maximumtemperatuur: 20  °C.
Minimumtemperatuur:  14  °C.

18-09-2016

Een paar weken geleden ben ik gevraagd door de boswachter van Staatsbosbeheer met de vraag of ik een foto verslag wilde maken van het vogelfestival. Dat wilde ik graag doen. Zondag 18 september 2016 ik ben om 08:45 op het Vogelfestival. Ze zijn hier en daar nog bezig met hun kraampjes aan het opbouwen.

dsc_0155d

Het vogelfestival opent vandaag om 10:00 uur. Ik maak hier en daar toch al wat leuke foto’s en kan zelf al lekker kijken wat er is. Zo zijn er diverse leveranciers van verrekijkers aanwezig. En zijn er diverse reis organisaties aanwezig die gespecialiseerd zijn in natuur en vogel reizen. Waterschap Zuiderzeeland is aanwezig met hun kopstuk Michael de muskusrattenvanger.

dsc_0160d

Het Flevolandschap is ook aanwezig en ook IVN (Instiuut voor natuureducatie en duurzaamheid) Flevoland. Natuurlijk is Staatsbosbeheer ook goed vertegenwoordigt. Ook is er een kraam waar info verkregen kan worden over de nieuwe ontwikkelingen van het Hollandse hout. Dit gebied wordt een verlenging van het Oostvaardersveld en Oostvaardersplassen. Staatsbosbeheer is al heel druk bezig met dit project en zal hopelijk binnen 5 jaar klaar zijn. Even een vermelding waard, dit gebied wordt door eigen middelen gefinancierd. Inmiddels heb ik even een rondje gemaakt en kan ik even rusten en een kopje koffie drinken. Ik mag de kantine gebruiken van de boswachters om daar even tot rust te komen en even een lekker kopje koffie te drinken. Hier is een collega vrijwilliger van Staatsbosbeheer druk bezig om de koffie klaar te maken voor alle kraamhouders. De koffie heeft gesmaakt en ik maak even een rondje. Nu kom ik bij de kraam van Flevo-houtdraaiers en daar maak ik even kort een praatje en natuurlijk wat foto’s.

dsc_0219d

Ook bij Laars & Co kan je terecht voor de perfecte laars of boots en nog veel meer producten. Ook de kramen van het Buitencentrum Oostvaardersplassen zijn weer goed gevuld met de plaatselijke producten. Is ook verkrijgbaar tijdens de openingstijden van het Buitencentrum.

dsc_0193d

Ook is de Vogelwacht aanwezig en ook ringen zij vandaag vogels. Dus gaan we even kijken of dat wil lukken. En wonder boven wonder hebben zij een aantal vogeltjes kunnen vangen. En laten zij zien hoe het een en ander in zijn werk gaat. Dit zet ik natuurlijk even op de foto.

dsc_0266d

Landschapsbeheer Flevoland is ook aanwezig met een behoorlijk aantal grasmaaiers maar wel bijzondere maaiers. Menselijk maaiers met de zeis. Heel leuk om te zien en om op de foto te zetten.

dsc_0384-bewerktd

Inmiddels heb ik een heerlijk lunch pakket gekregen van boswachter Bertwin en ga ik dit even lekker op eten. De pijn grens is al ruim overschreden. En besluit ik even om er tussen uit te gaan. Ik pak de auto en rij naar huis. Thuis ga ik even lekker lang uit en laat alles even ontspannen. Later op de dag ga ik weer terug naar het vogelfestival. En ga ik weer lekker foto’s maken. Aan de kinderen is ook gedacht vandaag zo kunnen ze met IVN Flevoland naar beestjes zoeken in het water.

dsc_0376d

Bij de Boswachters van Staatsbosbeheer kunnen ze een vogelhuisje, insectenhotel of een decoratief uiltje timmeren. Ook dit zetten we natuurlijk even op de foto. En als klap op de vuurpijl voor de kids boom klimmen geweldig.

dsc_8548d

Camerenu is ook aanwezig met mooie camera’s en verrekijkers. Ook een hele leuke, is natuurontdekkers zij staan ook met een kraam op het vogelfestival echt iets voor kinderen die gek zijn op de natuur, of die kennis willen maken met de natuur. Kijk een keer op hun website. Ook is de schollevaarhut open vandaag. Deze hut is alleen in de winter periode geopend als de driehoek gesloten is. Deze wordt vandaag bemant door mensen van de vogelwacht. Later op de dag maak ik nog even een een ritje naar de zeearend uitkijkhut. En maak daar een paar afsluitende foto’s.

dsc_0472_hdrd

Ik wordt ook nog eens verwend met een diner als afsluiting van de dag. Ik kan niet anders zeggen dat het allemaal heel goed verzorgd is geweest door Bertwin en zijn collega’s van Staatsbosbeheer. Ik heb een hele leuke dag gehad top en bedankt Bertwin super geregeld.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Ik zal hier onder nog een paar leuke links zetten van de kraamhouders:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *