Vogel ochtend Poelruiterhut Oostvaardersveld

DSC_0193D
Vogel ochtend Poelruiterhut

Maximumtemperatuur: 20  °C.
Minimumtemperatuur:  13  °C.

31-07-2016

Het is zondag ochtend en ik heb even de gelegenheid om even alleen op stap te gaan. Ik besluit om naar de poelruiterhut te gaan aangezien ik de afgelopen weken hele mooie plaatjes heb voorbij zien komen. Waaronder een Visarend, ijsvogel en nog veel meer natuurlijk. Dus ik hoop dat ik vandaag ook wat moois voor de lens krijg. Ik pak mijn spullen bij elkaar en pak de auto richting het Oostvaardersveld. Ik ga via de Trekweg en Praamweg naar de bestemming aangekomen parkeer ik de auto langs de kant van de weg en leg mijn kaart neer achter het voorruit. Pak de spullen en doe de rugzak om.

Ik loop nu door het hekje heen en over het pad struin ik richting de poelruiterhut. Het is behoorlijk bewolkt maar wel lekker droog althans op dit moment dan. Aangekomen in de hut ben ik nog alleen en maak ik wat foto’s van de meerkoet familie.

DSC_0086D

Nog geen 10 minuten later komen collega spotters ook de poelruiterhut bezoeken hé dat zijn bekende gezichten. Deze mensen heb ik 10 januari voor het laatst gezien hier in de poelruiter met het vast leggen van de Roerdomp. En zij herkennen mij ook gelukkig nog. We raken uiteraard weer aan de praat maar we blijven nu beter naar buiten kijken want bij de roerdomp ging dat eigenlijk mis. We waren te laat met schieten. Dus blijven we nu wat meer opletten wat er buiten gebeurt.

En we worden hiervoor beloond het is het af en aanvliegen van vele vogeltjes waaronder heel veel jonge putters ze vliegen af en aan en komen heerlijk de distel struiken leeg plukken. Ook de kleine karekiet laat zich vandaag goed vastleggen. En de grasmus mag niet ontbreken.

DSC_0119D

We kletsen even wat en nemen even pauze best zwaar hoor dat turen door de camera. Ik vraag aan de collega spotters hoe hun reis is geweest naar IJsland. Ze kijken elkaar even aan en zeggen tegelijk dat je dat nog wist! En zo beginnen ze hun prachtige verhaal te vertellen met de ontmoetingen van de blauwe-vinvis en bultrug walvissen waar de blauwe-vinvis het grootste dier op aarde is. Zo komen er steeds meer verhalen naar boven over hun prachtige ervaring op de boot in IJsland. Ook vraag ik nog of ze hun nieuwe camera’s gekocht hadden ook nu kijken ze elkaar eerst aan en zeggen jeetje dat je dat allemaal onthouden hebt sinds de laatste keer we rekenen even terug 6 maanden geleden.

En inderdaad hij heeft een nieuwe camera gekocht en een hele mooie een Nikon D5 top model camera in FX  wat een apparaat zeg prachtig. Nu is het weer even tijd dat we ons met de natuur bezig houden en wat minder met alle nieuwe snufjes. Ik zie een jonge fuut langs gaan en deze duikt onderwater. Hopelijk komt de fuut boven met een mooie prooi en even later worden we beloond en heeft de fuut inderdaad een lekker hapje aan de snavel geslagen.

DSC_0157D

De fuut spoelt een paar keer zijn vangst en dan ineens is de vis naar binnen gevlogen. Even later komt een grasmus wat dichterbij in een van de rietstengels zitten en gaat de grasmus zichzelf lekker poetsen. Ook een volwassen putter is lekker bezig met zijn distel plantje te verscheuren en is het dan lekker aan het op peuzelen.

Tussen het riet zag ik wat omhoog springen en probeer het te vinden en ja daar tussen het riet een kikker of een pad. Het is ook op de foto niet goed te onderscheiden. De boeren Zwaluw komt ook nog even poseren en kan ik mooi vast leggen.

DSC_0250D

Ik pak mijn spullen bij elkaar en we zeggen elkaar gedag tot over 6 maanden zeggen we. Ik loop naar de auto en kan nog twee mooi vlinders op de geheugenkaart zetten. De een is de Atalanta vlinder en is de ander een Boomblauwtje. Zo ik zit weer en kan even ontspannen, hierna rij ik nog even naar de grote praambult om aldaar nog even een landschap foto te maken aangezien de vlakte inmiddels heeelemaal geel gekleurd is. Prachtig om te zien.

DSC_0271D

Deze Zondag zit er weer op en ik heb vandaag alle kleuren van de regenboog gezien, gelukkig is het droog gebleven. Nu lekker op weg naar huis en bij thuis komst alles op de cloud zetten en heerlijk even achter over op de bank.

Bedankt voor het lezen en kijken en graag tot de volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *