Vlinders & Lepelaar Oostvaardersplassen

DSC_0908D

Maximumtemperatuur: 21  °C.
Minimumtemperatuur:  12  °C.

05-08-2016

Vrijdag ochtend na een hele slechte nacht en al weer wakker sinds 06:00 besluit ik om naar beneden te gaan. De pijn heeft de overhand en ik ga maar even mijn gedachten proberen te verzetten. Dus ga ik maar even wat foto’s van de afgelopen periode nalopen. Maar na ongeveer een half uurtje heb ik er genoeg van niet omdat ik het niet leuk vindt maar vanwege de pijn. Ik ga maar even wat eten om de inwendige mens te verzorgen. Om half acht hoor ik de kleine meid ook uit haar kamertje komen en die haal ik even naar beneden.

Door de pijn is stilzitten bijna onmogelijk en besluit ik om maar de elektrische fiets te pakken en samen met de kleine meid even een rondje te fietsen dan zien we misschien nog wat en ik heb even afleiding van de pijn. Dit was te verwachten want ik heb gister veel en veel te veel gelopen met de kleine meid. Maar ja wil ook niet altijd nee verkopen tegen de kanjers. We pakken de elektrische fiets en gaan naar de oostvaardersplassen op ons gemak fietsen we over het Seizoenepad, Junipad, en het Pirellipad om zo over de fiets brug heen te gaan. Maar vlak voor de brug staat een hele mooie vlinder struik en die zit vol met vlinders. Dus we stappen even af en gaan kijken en wat een vlinders zeg tja het heet niet voor niks een vlinderstruik. Ik pak de camera er even bij en ik maak lekker wat foto’s van deze prachtige fladderlaars.

DSC_0908D

Na enige foto’s later stappen we weer op en fietsen we naar het Jan van den Boschheuvel uitkijkpunt. Hier stoppen we weer even en gaan even lekker om ons heen kijken waar dat nog mogelijk is aangezien alles zo hoog is begroeid. Maar ik moet wel zeggen het ziet er allemaal heel mooi uit al die kleuren zeg super. Mijn oog valt op een Lepelaar die achter een andere lepelaar aanzit. Ik moet even goed kijken maar zie dan dat het een jonge Lepelaar is die achter zijn moeder aan bedelt voor eten. En dat is ook te horen hopelijk kan ik het geluid ook even ergens op de website zetten. Maar uiteindelijk krijgt de jonge Lepelaar het toch voor elkaar om het uit de bek van zijn moeder te halen en is het op sommige foto’s goed te zien dat dat niet zachtjes gaat. Maar gaat ongeveer zo hé mam waar staat de vis nou. Moeder: jongen die staat beneden in de kelder ongeveer onderaan de trap op de achterste plank. En zie dan het plaatje.

DSC_0963D-2

Na heel wat eet sessie’s zo gezien te hebben is moeder Lepelaar het kennelijk ook zat en vliegt ze samen met haar kind mijn kant op. Naast het Jan van den Boschheuvel ligt een water inham lekker uit de wind en lekker ondiep. Daar vliegen ze naartoe en daar wordt de jonge lepelaar terug gestuurd en vliegt moeder lekker naar de inham. Zo van nu mag je zelf even je eten zoeken en ik wil je niet eerder zien tot dat de zon ondergaat. Ik weet niet of moeder en kind lepelaar dit ook hebben kunnen volhouden!

DSC_1074D

We drinken even wat en nemen een koekje en gaan dan richting het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders fietsen. We zijn nog erg vroeg dus fietsen we eerst nog even door om de eilandjes te kunnen zien die voor het belevingcentrum liggen. Hier maken we wat foto’s maar zien ook gelijk een hele donker lucht aan komen. Uiteindelijk hebben we een paar kleine spatjes maar zo te zien regent het behoorlijk op de oostvaarders vlakte.

DSC_1138D

We gaan even naar binnen bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en gaan dan naar de eerste verdieping om zo lekker over de vlakte te kunnen kijken. En de hulp-boswachter laat maar weer even duidelijk zien hoe je dan alles goed in de gaten kan houden op de vlakte. Ze gaat op haar knieën zitten en pakt de verrekijker en als een echte boswachter speurt ze de vlakte af. Ook hier maken we nog wat leuke foto’s en hierna gaan we dan ook weer naar huis de pijn is wel iets gezakt. Maar moet voor vandaag erg voorzichtig zijn met wat ik doe. Dus maken we het niet te lang en gaan we zo op de fiets weer naar huis.

Onderweg stoppen we nog even een keer bij de vlinderstruik en ook nu zit deze nog lekker vol. Nu gaan we als een snelle kolibrie vlinder naar huis en zetten we alle vlinders op de cloud. En zo eindigt deze ochtend weer en plof ik neer op de bank als een oude krant.

Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *