Vliegtuigen en Natuur

DSC_2397D
Vliegtuigen en Natuur

Maximumtemperatuur:     18  °C.
Minimumtemperatuur:      11  °C.

11-06-2016

Het is weekend en ik doe het even rustig aan, de afgelopen week is heerlijk geweest maar toch weer veel te veel. Zaterdag ga ik nog wel even naar Amstelveen samen met mijn oudste dochter. Dat geeft ook weer even de gelegenheid om op Schiphol te fotograferen. En zondag is lekker thuis.

Het is zaterdag ochtend we vertrekken naar Amstelveen en neem ik de camera spullen mee. Het is wel erg grijs en of ik foto’s kan maken ik betwijfel het. Via de A6 A1 A9 komen we op de plaats van bestemming aan in Amstelveen. Ik zet mijn oudste dochter even af en ik ga eerst even een kop koffie halen en gelijk koffie kopen en dat doe ik bij de Nespresso. Wat een heerlijkheid die koffie althans dat vind ik zelf dan. Na het kopje koffie en het afreken van de koffie voorraad stap ik weer in de auto. Ik ga nu richting Schiphol en dan naar de spotters plek bij de Polderbaan. Het is bij aankomst niet heel druk maar het weer zit ook niet echt mee. De eerste vliegtuigen komen er al aan om te landen dus ik ben er klaar voor.

Ook komt Reiger-air weer even langs en gaat vlak voor mij staan in het gras. Vandaag heb ik besloten om eens foto’s te schieten met mijn 55/200 mm lens van Nikon. Dus ik zou het niet erg vinden als Reiger-Air nog iets dichterbij komt. Hij heeft het gehoord en komt dichterbij dus snel een paar foto’s want er komen ook weer een aantal vliegtuigen aan om te landen. Het ene vliegtuig na het andere komt voorbij en de reiger blijft onverstoord op zijn plekje staan. Ook als er een enorme Boeing 747 langs komt denderen blijft de reiger staan.

De reiger blijft loeren naar het slootje en neemt zijn pijl en boog houding aan, ieder moment kan hij toeslaan. Tja best moeilijk ook als er vliegtuigen komen wie en wat zet je op de foto. Ik zet alles maar op de foto. De reiger heeft alleen staan dreigen en heeft later ver bij mij vandaan in het gras nog een mol te pakken die hij even naar binnen zit te werken. Dit staat niet op de foto het was veel te ver weg voor de 55 / 200mm lens. Dan nog even familie meerkoet met kids op de foto zetten.

Ik word gebeld door mijn dochter om haar weer te komen ophalen. Ik loop naar de auto en ga weer onderweg naar haar toe. Ik stop nog heel even bij een mooi bloemenveld en zet het nog even op de foto.

Hierna snel mijn dochter ophalen en op weg naar huis. Mijn dochter stapt weer in en we vervolgen onze route naar huis via A9 A1 A6. Wat wordt er gebouwd aan de wegen hier wat een bouwputten zijn het toch. Wel heel mooi om te zien. En natuurlijk zit er weer een flapdrol in zijn Audi op zijn telefoon te spelen en houd hij de heleboel op op de A1 ter hoogte van Muiden. Hij zwalkt over de weg en komt zelfs over de rij vakken heen. Er wordt door diverse automobilisten geclaxonneerd. Maar dat mag niet helpen hij blijft maar naar die k.t telefoon staren. Op het moment dat ik naast hem rijd om de afslag te nemen naar Almere denkt deze persoon ook oh ik moet volgens mij die kant op en zonder kijken komt hij mijn richting op. Gelukkig hield ik hier al rekening mee en ook ik begin te claxonneren gelukkig kijkt hij even omhoog van die k.t telefoon en corrigeert hij naar zijn baan toe.

Vervolgens duikt hij achter mij de baan op om vervolgens later weer zonder te kijken de andere baan te nemen. Door dit soort dropl*len gebeuren de ergste ongelukken en komen ze er zelf altijd zonder kleerscheuren van af. Waar is de politie in dit soort gevallen helaas niet aanwezig, waarschijnlijk druk met andere dingen. Hopelijk ook belangrijk maar dit soort mensen moeten heel hard gestraft worden.

Gelukkig zijn we veilig thuis en gaan de foto’s al vliegend de cloud in. Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *