Visarend 2.0

DSC_0137D

Maximumtemperatuur: 22  °C.
Minimumtemperatuur:  10  °C.

01-09-2016

Donderdag ochtend kan ik eens lekker alleen op stap heb net de kleine meid weer naar de peuterspeelzaal gebracht. Nu onderweg naar de visarend althans dat hoop ik dan. Ik heb de auto geparkeerd en kijk even vanaf de weg en inderdaad boven in de boom zie ik de visarend zitten. Ik pak mijn spullen bij elkaar en loop het poelruiterpad op vast even een reiger op de foto zetten.

DSC_0009D

Nu even snel verder wandelen je weet maar nooit. Ik loop de hoek om en ben op 20 meter van de poelruiterhut. Potjandorie nog aan toe de visarend duikt zo uit de boom in het water. Ik laat bijna alles vallen en trek de camera omhoog en begin gelijk te schieten. Zo de visarend heeft weer een lekker hapje te pakken en het staat nog op de geheugen kaart ook.

DSC_0015D

De visarend zit in zijn boom de buit te eten en ik loop verder om de poelruiterhut binnen te gaan. Er zitten drie collega spotters binnen ze vragen allemaal of ik de visarend heb gezien. Ik vertel dat ik net kwam aanlopen en nog net een paar foto’s kon maken. Gelukkig zegt een van de spotters. Ik leg mijn spullen neer en ga lekker even zitten. De visarend is lekker zijn visje aan het eten en we zitten allemaal te wachten tot dat de visarend de vis op heeft. Maar zoals je begrijpt doet de visarend rustig aan. Uiteindelijk heeft de visarend zijn bordje netjes leeg gegeten. En vliegt de visarend naar een andere boom.

DSC_0061D

Daar aangekomen lijkt de visarend wat onrustig heen en weer te wiebelen in de boom. En uit het niets zeg ik kijkend door mijn lens van de camera nou ja daar komt nog een visarend aan. De collega spotters roepen tuurlijk. Ik zeg kijk achter de visarend die in de boom zit komt uit het niets een tweede visarend. En ja de collega spotters zijn overtuigd de camera’s staan niet meer stil. En die van mij staat natuurlijk ook niet stil.

DSC_0078D

Wat we hierna zien is bijna niet te filmen de twee visarenden zitten continu achter elkaar aan en het is prachtig om te zien. Nu nog op de foto zien te krijgen. Gelukkig lukt dat ook nog de ene is net wat scherper als de ander maar dit was zeker een goede oefening.

DSC_0131D

Na een aantal diverse schijn gevechten lijkt het rustig te worden. Een visarend besluit om zich zelf maar te gaan wassen. De andere vliegt weer naar zijn stek in de boom. Inmiddels zijn er door mij 633 foto’s gemaakt van deze visarend spel. Het is inmiddels bijna tijd dat ik mijn kleine meid weer ga ophalen op de peuterspeelzaal. En dan maakt de visarend nog even een duik vlucht naar de in bad zittende visarend.

DSC_0431D

Hierna verdwijnen beide visarenden even uit beeld. En besluit ik om mijn spullen te pakken en naar de kleine meid te gaan. Maar wat een ochtend zeg niet normaal het was een geweldige ervaring. Vlak bij huis krijg ik ook nog een mooie afsluiter een buizerd die ik van redelijk dichtbij kan fotograferen. Het houd niet op vandaag. Zo lekker thuis samen met de kleine meid en even de foto’s op de cloud. Wat zitten er mooie exemplaren tussen.

Heel veel kijk plezier.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Visarend 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *