Vis met groente in het Oostvaardersveld

dsc_0047d

Maximumtemperatuur: 12  °C.
Minimumtemperatuur:    3  °C.

06-10-2016

Donderdag ochtend na weg brengen van de hulp-boswachter naar de peuterspeelzaal. besluit ik om bepakt en bezakt en heel goed aangekleed naar het Oostvaardersveld te gaan. Aangekomen is het wel heel koud en donker en veel wind. Even bij oeverloperhut kijken de ijsvogel kijkt me aan en denkt daar heb je hem weer.

dsc_0002d

De ijsvogel vliegt weg en zit achter in het veld op hek. Even wat slobeendjes en kwikstaart op de foto zetten en dan loop ik naar de poelruiterhut. Hé daar zie ik een bergeend. Zo even door de struiken mikken en hoop dat ik hem nog net scherp op de foto heb.

dsc_0011d

Nu ben ik in de poelruiterhut een fuut is heerlijk aan het vissen. De fuut zet ik dan ook even lekker in de geheugenkaart. De fuut eet vandaag vis met groente. Ook een meeuw komt zijn makkelijke maaltje even afhalen.

dsc_0092d

Even verderop probeert de meeuw dus een visje te pakken. Na drie eerdere pogingen lukt het de meeuw uiteindelijk om de vis te pakken. En vliegt de meeuw er mee weg. Blondie de huis buizerd van het Oostvaardersveld zit ook weer op de vaste plek. Dat zet ik natuurlijk ook weer even op de foto.

dsc_0109d

Een groepje smienten vliegen voorbij prachtig om te zien. De aalscholvers zijn er ook maar vangen niks vandaag. Het water is zo helder dat ik zelfs de fuut die onderwater is op de foto kan zetten.

dsc_0140d

Een paar langs vliegende zwanen zet ik even in het geheugen. Ik krijg het behoorlijk koud en ik loop terug naar de auto.Voordat ik in de auto stap ga ik nog even terug naar de oeverloperhut. Daar kan ik even in het zonnetje zitten om op te warmen. Even later maak ik daar nog wat mooie foto’s van twee knobbel zwanen.

dsc_0224d

Ik ga met de auto weer op weg richting huis. Ik kan van uit de auto nog even de blonde buizerd op foto zetten. Nu richting home. Vlak bij huis zet ik nog even een paar mooie reeën op de foto. En kan ik nog wat leuke elfenbanken (paddo’s) op de foto zetten. Nu lekker snel naar huis en eenmaal thuis heerlijk met de hulp-boswachter aan de lunch.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *