Verlegen ijsvogel lepelaarplassen

dsc_0348d

Maximumtemperatuur: 22  °C.
Minimumtemperatuur:  11  °C.

10-09-2016

Vandaag wederom een retourtje lepelaarplassen en lepelaarhut. Om even 09:00 uur ben ik aangekomen in de lepelaarhut. Ik kijk als eerste naar het eiland en dan de boom helaas geen zeearend te zien. Ook de collega spotters die er al zijn hebben de zeearend nog niet gezien. Zo nu eerst even de spullen er bij pakken. We zijn met zijn vieren vandaag in de hut. Op dit moment dan. En gelijk actie van een blauwe reiger die een visje vangt hoppie dat staat maar weer vast op de geheugenkaart.

dsc_0063d

Dan een leuke slobeend even vast leggen. De ijsvogel is wel de hele morgen aanwezig maar net als de afgelopen keren steeds ver weg in de bomen of riet. En dan ineens met heel veel pieuw pieuw. Wij kijken en ja daar stort een ijsvogel in het water. Snel even klikken en hopen dat het gelukt is wat zijn ze snel pff. Even kijken op de geheugenkaart hmm ziet er redelijk uit maar toch nog meer oefenen.

dsc_0106d

Dan gaat de ijsvogel op een onmogelijk plek zitten in een boom net boven de hut. Als fotograaf moet je nu bijna op je buik op de grond liggen camera om hoog gericht langs de dak lijn en dan kan je haar net op de foto krijgen.

dsc_0133d

Hierna vliegt de ijsvogel weer naar de overkant en duikt nog twee keer het water in. Een leuke jonge wintertaling komt langs. En natuurlijk is de aalscholver ook al weer aan het vissen. Wat kunnen de aalscholvers toch lekker bekvechten onderling.

dsc_0258d

De prachtige grote zilverreiger komt langs en natuurlijk zijn iets kleinere familie lid de blauwe reiger ook. Dan komt de verlegen ijsvogel weer even langs en gaat zoals gebruikelijk boven de hut in de tak zitten. Je krijgt bijna een nek hernia van deze vogel. Dan heel even laat de ijsvogel zich zien op een voor ons belangrijke tak en dan gaan de vier camera’s gelijk af.

dsc_0361d

Ook spotter Huub heeft het geluk om de vogel op de gevoelige plaat vast te leggen. Huub is ook een collega spotter van natuur waarnemers Flevoland. De jonge waterral laat zich vandaag ook weer even zien en zit zich lekker te poetsen op een paar rietstengels.

dsc_0420d

Ik heb de mazzel vandaag dat de ijsvogel ook nog even aan deze kant komt. Ik roep de rest er bij en we kunnen een paar foto’s maken voordat de ijsvogel weer gevlogen is. De grote zilverreiger is heerlijk aan het vissen. En ik kan met een beetje geluk van een rietstengel toch wat foto’s maken.

dsc_0483d

Dan vliegt de bruinekiekendief nog even langs en die kan ik mooi op de foto zetten. Ook komen de twee knobbel zwanen nog even langs en maken een doorstart op de lepelaarbaan. En dan ja dan komen er twee zwarte zwanen om de hoek een paartje zwarte zwanen wat mooi.

dsc_0681d

Nu spullen pakken en naar huis lekker even wat eten en de middag medicatie innemen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *