Vaderdag & oostvaardersveld

DSC_3326D
Vaderdag & oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:     17  °C.
Minimumtemperatuur:     12  °C.

19-06-2016

Het is zondag 19-06-2016 en het is vaderdag zal ik verwend worden of … Tuurlijk ben ik verwend eerst lekker met z’n allen ontbeten en cadeautjes uitpakken. Van de kleine meid een vrachtwagen vol liefde die gemaakt is van eierdozen, met een mooie foto van haar in de laadbak. Van de oudste dochter een heel mooi gedicht en samen met mama nog een heerlijk luchtje. Hmm zou ik stinken.

En als klap op de vuurpijl heb ik van alle drie nog een hele mooie statief gekregen voor de camera. We waren extra vroeg wakker vandaag en het is heerlijk weer dus mag ik als Vaderdag cadeautje ook nog even op stap. Ik pak mijn spullen bij elkaar en pak de auto. Onderweg naar het Oostvaardersveld, ik ga via de gebruikelijke route via de trekweg en de praamweg. En parkeer de auto op de praamweg. Pak alle spullen bij elkaar en loop door het hekje heen om naar de poelruiterhut te gaan. Onderweg ritselt er wat door het gras en kan ik nog net een foto maken van een kikker.

En even verderop een mooie libelle, maar wat blijft het moeilijk om met zo een grote telelens macro fotografie te doen bijna onmogelijk. Maar de libelle is weer vast gelegd. Aangekomen in de poelruiterhut heb ik de hut helemaal voor mij zelf. Ik vind het erg rustig Qua mensen dan. De zwaluwen en kwikstaartje vliegen weer af en aan. Heel leuk om te zien en om op de foto te zetten. Dan komt er een collega spotter aangelopen en die maakt ook een aantal foto’s van de zwaluwen.

Zo nog even een mooi kwikstaart vastleggen en dan ga ik aan de andere kant van de hut kijken. En dat is maar goed ook potjandorie daar gaat een slang in het water. Ik roep de collega spotter en roep slang in het water. Het is een ring slang. Ook de collega spotter maakt een aantal foto’s. Zo die hebben we weer in de pocket. Wat prachtig om te zien hoe de slang door het water glijd. Ik maak nog wat foto’s van de kwikstaart, meerkoet, en Grote zilverreiger en pak dan mijn spulletjes weer bij elkaar.

Ik ga richting de auto maar stop straks nog even bij het pad van de grauwegans om daar even een blik te werpen.  Ik spot nog even een mooie maar gehavende vlinder dus die zet ik even op de camera. Ik stap weer in de auto en vertrek naar het pad van de grauwegans. Onderweg kom ik allemaal hele mooie oude auto’s tegen helaas kan ik ze niet onder het rijden op de foto zetten. Hopelijk kan ik er straks nog wat op de foto zetten als ik weer geparkeerd sta.

Heb net de auto geparkeerd als drie oude auto’s langs komen dus die probeer ik even snel op de foto te zetten. Ik maak een korte wandeling over het pad van de grauwegans en kan toch heel wat leuke foto’s maken. Foto’s van de bloempjes en de planten een mooie vlinder en een winterkoning. Dan nog een paar foto’s van de zwaluwen en ook van een aan vliegende zwaluw. Dan is het tijd geworden om weer lekker naar huis te gaan en verder Vaderdag te vieren. Even gezellig naar mijn schoon ouders toe en heerlijk eten met zijn allen.

Zo had Vaderdag 2016 toch wat moois laten zien eerst ontbijt mooie cadeaus en prachtig weer met als klapper de mooie ringslang.

Graag tot een volgende keer

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Vaderdag & oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *