Sneeuwhutten van de Sierra Espuña

DSC_8709D
Sneeuwhutten van de Sierra Espuña

Maximumtemperatuur: 31  °C.
Minimumtemperatuur: 22  °C.

21-07-2016

Het is donderdag en we besluiten om naar het klooster en naar de sneeuwhutten te gaan. Maar eerst gaan we kijken bij het Monasterio de Santa Eulalia. Ik heb de auto inmiddels buiten gezet en vol de airco aan. We hebben weer prachtig weer er is hier en daar een wolkje maar dat mag de pret niet drukken. We pakken weer onze spullen coolbox, eten, drinken en nog iets lekkers voor de meiden. Natuurlijk mag ook de camera niet ontbreken en die heb ik ook weer mee op stap. We zijn er klaar voor en vertrekken we rijden de Camposol af en nemen de snelweg RM-3 richting Totana. Aangekomen bij Totana en rijdend over de weg CTRA. Mazarron komen we bij de kruizing en daar gaan we rechtsaf. Deze weg rijden we alsmaar rechtdoor totdat we bij de rontonde komen bij de potten bakker. Deze rotonde nemen we driekwart dus links af de RM-502 en dan gaat het klimmen weer beginnen naar boven.

Na ongeveer twintig minuten klimmen met de auto zijn we er bijna. Eerst gaan we even naar Sagrado Corazon de Jesus y Via Crucis (voor ons het Jezus beeld) hier parkeren we de auto en maken we veel mooie foto’s van het beeld en het kunstwerk op het uitkijkpunt. Ook vanaf deze hoogte hebben we een heel mooi uitzicht op het Monasterio de Santa Eulalia en ook vanaf deze plek kunnen we dit heel mooi op de foto zetten.

DSC_8428-bewerktD

We blijven even hier om van het uitzicht te genieten en even wat te drinken dus koelbox open en hmm lekker water drinken en wat lekkers eten. Hierna rijden we naar beneden naar het Monasterio de Santa Eulalia en parkeren daar de auto. We lopen even lekker door de tuinen en maken lekker wat foto’s we wilden nog even in het kerkje kijken maar hier was een dienst bezig en die wilde we niet verstoren. Dus maken we nog wat foto’s van het plein en de kerk.

DSC_8519D

Dan kopen we in het kerk winkeltje nog een paar armbandjes met bedeltjes voor de meiden. We lopen naar de auto toe en maken hier en daar nog even een foto. Wat blijft dit toch een mooi plekje om zo even naar toe te gaan.

Ons tweede deel van de reis gaat nu beginnen we moeten naar bijna het hoogste gedeelte van de Espuña rijden om bij de sneeuwhutten te komen. We blijven net onder het weer station wat ik eerder op de foto had gezet vanaf de ander kant van de Sierra Espuña. We rijden door het plaatsje Aledo en gaan met de auto verder om hoog klimmen.

DSC_8255D

En dat klimmen duurt ongeveer 15 minuten voor dat we aan de voet staan van de Siera Espuña vanaf hier is het ongeveer nog 25 minuten om hoog klimmen met de auto bochtje links dan bochtje recht dan 15% omhoog en met een haarspeld bocht het is net de draaimolen op de kermis. Ondanks de stuur bekrachtiging krijg je bijna spierballen van al dat draaien aan het stuur.

We zijn op de plek en tevens het uitkijkpunt waar we de auto kunnen parkeren en zijn we op 1583 meter hoogte. Zuurstof maskers mee! Na even wat gedronken en gegeten te hebben. Nemen we het pad wat loopt naar de sneeuwhutten om daar een kijkje te nemen. We worden nu al opgewacht door heel veel vlinders. Het is een prachtige tocht naar de sneeuwhutten. We hebben heel veel vlinders gezien en kunnen fotograferen. Ook heb ik prachtige landschap foto’s kunnen maken. En natuurlijk hebben we de sneeuwhutten op de foto gezet

20160721_130237D           20160721_130940D

Ook wordt ik bij één van de sneeuwhutten verrast door wat geritsel in een van de struiken. Ik blijf even staan en dan ja daar komt een grote hagedis uit de struiken. Ik kan hem nog net op de foto zetten jeetje wat zijn ze snel. Wat is dit gebied toch mooi wij hebben nog niet een kwart gezien van wat hier allemaal te zien is. Maar ja kan niet alles zien ik moet iedere keer veel te veel lopen en rijden na zo een dag ben ik ongeveer drie dagen uitgeteld. Ik kan dan eigenlijk niet zoveel meer doen van de pijn dan is liggen en hangen de beste oplossing. Is het waard, ja op dit soort momenten wel genietend van de natuur maar straks thuis dan sla ik me weer voor mijn hoofd van de pijn.

We lopen weer naar de auto en dat is een beste klim. Maar we zijn weer bij de auto, worden we nog wel even uitgezwaaid door een klein hagedisje.

DSC_8763D

Nog even wat water naar binnen werken en de kleine meid een pakje drinken en dan kan de afdaling beginnen. We rijden een net iets andere route terug. We dalen af aan de andere kant van deze berg en komen dan langs de Boswachterspost van de Siera Espuña een prachtige locatie ook als je eens in de boswachterspost wilt kijken van welke dieren hier voorkomen. Aangezien het nu in deze periode juli en augustus veel te heet is zie je heel weinig dieren lopen en moet je geluk hebben.

Halverwege de afdaling stoppen we even bij een lokaal restaurantje om even wat drinken te scoren aangezien we de coolbox al reeds leeg gemaakt hebben. Mijn kanjer stapt even uit en ik parkeer de auto. Bij terugkomst van mijn kanjer bij de auto hebben ze zelfs lekker ijsklontjes mee gegeven voor in de bekertjes. Dat is lekker we maken de blikjes snel open en geniet weer van het koude vocht. Natuurlijk worden de kids ook nog even extra verwend met een klein zakje chips. En dat ging er in als.. chips.

We rijden een klein stukje verder en stoppen even langs de kant van de weg dit doen we omdat er vlakbij de Boswachterpost een heel oud gebouw staat.

IMG_1445D

Ik ben in de afgelopen jaren al een paar keer bij dit gebouw geweest en het is heel indrukwekkend. We konden de afgelopen jaren echter niet achter halen wat dit nou geweest was. Nou was er aantal jaar geleden via allerlei omwegen ons ter oren gekomen dat het om een oud TBC kliniek ging ( El Sanatorio de Tuberculosos de Sierra Espuña ) Nou konden we daar inderdaad wat oude foto’s van terug vinden. Maar op de foto’s leek dit gebouw wel op de oude gebouw wat we gezien hadden. Alleen op de foto’s staan zijvleugels aan het gebouw vast en die ontbraken bij het gebouw die wij hadden gezien. Door ook de oude foto’s van de afgelopen jaren door lightroom heen te halen en deze te vergelijken met de foto’s van 2015 en 2016 kon ik uiteindelijk een naam ontdekken op de voorgevel van het pand. Alleen de laatste naam in de gevel was niet goed te ontcijferen van de 8 letters waren er 6 die redelijk lees baar naar boven kwamen. Na heel wat scrabble uurtjes vond ik de naam en heb ik kunnen achter halen wat het is. Het is een oud hotel / hostel geweest van de Marine!

De naam op het pand is Casa Forestal Albergue ( hotel Albergue Espuña ) aangezien vertalen niet mijn beste kant is kan je de linkjes volgen in de tekst. Zo kom je bij het stadsarchief van Murcia. Maar uiteindelijk hebben we toch een aantal spookie mooie foto’s gemaakt.

DSC_8801D

We stappen snel in voordat de spook ons komt halen. En zo dalen we verder af naar beneden en heeft ons werkpaard het weer uitmuntend gedaan. Tijdens de afdaling maken we nog wat foto’s en het blijft imposant om van zo een berg af te rijden.

DSC_8772D

We vervolgen onze route. Want aan deze sneeuwhutten dag in de Siera Espuña is ook weer een einde gekomen. En rijden we naar ons huisje toe om aldaar neer te ploffen in het zwembad en de lig stoel.

Graag tot een volgende keer

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *