Slangenarend

Maximumtemperatuur:     24  °C.
Minimumtemperatuur:      12  °C.

 22-08-2022

Slangenarend:

Na het middageten besluit ik om toch nog even op pad te gaan met de auto. En ga ik naar de Oeverloperhut. Daar aangekomen is het heel stil en bijna geen vogel te bekennen. Met uitzondering van een oeverloper.

Ik kijk achterom en zie hoog in de boom, de boom die bij de poelruiterhut naast de hut staat een vogel zitten.

Ik pak de camera en zie dat dit vermoedelijk de slangenarend moet zijn. Dus dan maar de stoute schoenen aan, en die kant op. En zo kom ik bij de poelruiterhut, Waar inmiddels bekend Nederland zit. Waaronder Frans, J-p, Marjolein, Eric, en nog vele anderen. En ja ook de slangenarend is aanwezig en zit nog steeds hoog in de boom.

Moet natuurlijk wel even wat bewijs plaatjes maken dus dat doe ik dan ook. Ik zit helaas ook nog op een belangrijk telefoontje te wachten over het omwisselen van medische apparatuur van het merk Philips. Waar ik geen goed woord over heb voor Philips en Mediq. De leverancier van het medisch apparaat. Ze verschuilen zich allemaal achter regeltjes en wijzen naar elkaar. En jij als klant / gebruiker kan eigenlijk gewoon dood vallen. Zo even mij gal gespuugd. En dan krijg ik dat belangrijke telefoontje, tja dan spookt gelijk door je hoofd als nu die slangenarend maar blijft zitten. En dan hoor ik ineens alle camera’s afgaan en denk nou dat was de slangenarend. Na dat ik heb opgehangen en dus niks verder ben gekomen met Philips en Mediq. Loop ik weer terug de hut in, en zie tot mijn verbazing de slangenarend nog steeds op de zelfde plek zitten. Ik vraag bij binnenkomst heb ik wat gemist, ik hoorde de camera’s afgaan. Ja helaas Casper er zwom net een ringslang voorbij. Dat was wel even jammer, maar vraag gelijk waar is de ringslang naar toe gegaan. Deze is naar de overkant gezwommen. Dat wordt dus opletten of de slangenarend hem niet pakt. We zijn de slangenarend even kwijt. Dan ineens is die weer in de boom. Om gelijk uit de boom een duik te nemen. Ja dat is naar de plek waar de ringslang uit het water is gegaan.

En boem de slangenarend heeft de ringslang in zijn klauwen en schermt zijn prooi af met zijn vleugels. Nu nog hopen dat we er iets van kunnen zien natuurlijk. Maar beetje bij beetje draad de slangenarend zich om en krijgen we steeds meer te zien.

De slangenarend kijkt goed om zich heen of niemand het ziet. Het gekronkel van de slang kunnen we zien om dat het bosje beweegt. Hij heeft de slang nog steeds in zijn klauw en komt steeds een stukje verder naar de waterkant toe. En nog steeds houd de slangenarend de omgeving goed in de gaten.

En dan zien we dat de slangenarend de slang inmiddels in zijn bek heeft en deze naar binnen laat glijden.

Je zou er zelf bijna onpasselijk van worden.

Na dat ook het laatste stukje ringslang naar binnen is gegleden.

Gaat de slangenarend weer op de vleugels en vliegt naar zijn boom.

Zo dat was even spanning en sensatie niet normaal gewoon.

Ik bekijk even wat foto’s via de camera en denk dat er wel een paar mooie foto’s tussen zullen zitten. Ik zeg een ieder gedag en ga weer naar de auto. Als afsluiting ga ik nog even langs bij kijkhut de kluut. Aangezien gemeld is dat de Flamingo erg dichtbij de hut staat.

En zo maak ik ook nog heel wat foto’s van de Flamingo die inderdaad dichtbij de hut staat. Helaas wel vol tegen het licht in moeten fotograferen, maar ze zijn toch mooi geworden. En zo eindigt deze middag weer vol actie en avontuur. Bedankt voor het lezen en kijken naar de slangenarend. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *