Seizoenenpad & Grotezaagbek

Seizoenenpad & Grotezaagbek
Seizoenenpad & Grotezaagbek

 

Maximumtemperatuur:  6  °C.
Minimumtemperatuur:   1  °C.

15-02-2016

Het is inmiddels 11:00 uur en het zonnetje schijn nog steeds ik kijk even op de weerradar en het ziet er redelijk uit. Ik pak de foto spullen bij elkaar en haal de elektrische fiets uit de schuur. Eerst nog even de accu van de fiets binnen pakken en deze monteren. En dan ben ik er klaar voor. Zo ik spring op de fiets en ga via het seizoenenpad richting de oostvaardersplassen in de sloot naast het seizoenenpad zie ik een grote zaag bek zwemmen ik stop even om te kijken. Hij duikt onder en ik zie hem niet meer hij heeft zich vast verstopt.

Wat is het koud zeg het voelt aan als -5 buiten de windt snijd overal door heen brrr. Ik vervolg mijn weg via het junipad en sla dan rechts af naar het pirellipad om vervolgens links af het koopvaarderspad op te gaan en zo via de fietsbrug over de buitenring te gaan. En dan ben ik weer in de oostvaardersplassen. ik kijk om me heen of ik de edelherten zie en hier en daar ver in het oostvaardersbos zie je inderdaad de edelherten het is alleen te ver weg om ze op de foto te zetten.

Aangekomen bij het uitkijkpunt Hugo de Vries is het wel heel koud de tranen lopen over mijn wangen. Ik pak al bibberend de camera uit de tas en maak twee foto’s ik stap snel weer op de fiets en ga richting het natuurbelevingscentrum de oostvaarders. De konikpaarden staan weer in deze hoek bij het Jan van den Bosch uitkijkpunt dus fiets ik daar naar toe. Parkeer de stalen ros en pak de camera en maak een aantal foto’s.

Ook hier waait het behoorlijk en de gevoelstemperatuur licht op -5 ik heb het steen koud en pak snel de spullen weer in en fiets richting huis. Ik ga over het Hugo de Vries pad terug naar huis en daar vlak bij de parkeerplaats staat een edelhert tussen de bomen ik stop nog even en de dame blijft ook rustig staan. Ik neem een aantal foto’s en spring dan weer op de fiets. Via de E Heimansweg kom ik weer op het pirellipad.

En van het pirellipad draai ik weer het junipad op en zeg dan tegen mezelf zou leuk zijn als de grote zaag bek er nog is. Ik fiets vervolgens het seizoenenpad op en hou de sloot in de gaten en inderdaad hij zit er nog hee het zijn er twee. Ik parkeer de fiets en probeer ze zo goed mogelijk op de foto te zetten. Ze zwemmen iedere keer weg zodra ik ook maar een stap dichterbij kom. Uiteindelijk kan ik een plekje vinden en kan ik in ieder geval een van de twee goed op de foto zetten.

Ik pak de fiets weer en ga snel naar huis inmiddels ben ik zelf bijna een ijsklontje geworden zo koud heb ik het. Het was een kort en ijzig rondje maar toch weer leuke dingen gezien.

 

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *