Roerdomp speelt verstoppertje

Maximumtemperatuur: 7  °C.
Minimumtemperatuur:  3  °C.

16-12-2016

Vrijdag morgen na een aantal dagen rust voelde ik me iets beter vandaag en besluit ik om even lekker naar buiten te gaan. Ik heb me wel lekker dik aangekleed tegen de kou. Even de spullen nog bij elkaar zoeken en dan ga ik. Eerst ga ik even naar het Oostvaardersbos om te kijken of ik een paar edelherten kan spotten. De auto geparkeerd op de Jac p. Thijsseplaats. Nu loop ik door het hek en loop 25 meter naar links en ja daar komen de eerste edelherten al te voorschijn.

ISO 12800 1/400sec 6.3 +1 belichting afwijking

Helaas is het nog steeds behoorlijk donker maar probeer toch een paar foto’s te maken. Inmiddels hebben de Edelherten mij al lang gezien en lopen ze weer verder weg van mij. Ik ga niet verder het bos in maar loop weer terug naar de auto. Nu met de auto via de trekweg en praamweg naar het Oostvaardersveld. Ik parkeer de auto en loop toch eerst even naar de oeverloperhut.

En wat een gezelligheid de waterpieper piept lekker even langs en ook de knobbelzwaan staat poetsend voor de hut. En wat vliegt daar dat is de ijsvogel ver aan de overkant gaat hij op een takje zitten. Hoop natuurlijk dat de ijsvogel even deze kant op komt. En dat gebeurt ook de ijsvogel komt lekker voor de hut op de tak zitten.

ISO 4500 F6.3 /1250 sec

Ook vist hij nog lekker een paar visjes uit het water. Maar gaat helaas met zijn rug naar me toe zitten. Tja je kan niet alles hebben fotograafje. De ijsvogel is inmiddels al weer een poosje gevlogen. En pak ik mijn spullen weer, ik ga nu naar de poelruiterhut. Bij vertrek komen er nog een paar grauweganzen aan dus die zet ik nog even op de foto.

Loop nu via het poelruiterpad naar de hut. Mijn oog valt in het bos op een stronk. Hé dat is toch eengeweizwam? Ik pak de camera er even bij en probeer door alle takken even een foto te maken. Het is jammer dat het zo donker blijft vandaag. Maakt het wel een uitdaging om mooie foto’s te maken vandaag. Als ik aankom in de poelruiterhut zit daar al een collega spotter achteraf bleek dit (Rob te zijn ) ook van Natuur Waarnemers Flevoland. We spreken wat met elkaar en turen de vlakte af. Een paar mooie wilde zwanen komen langs en zet ik mooi even op de foto.

Nu turen we gezamenlijk weer naar het riet en kijken we of we de roerdomp kunnen vinden. Wij kunnen in ieder geval nog niks ontdekken. En dan flits daar vloog niet iets blauws maar iets in het bruin langs. Inderdaad daar vliegt een roerdomp. Voordat ik de camera heb kunnen pakken zit de roerdomp al weer verscholen in het riet. Gelukkig komt de roerdomp uit het riet naar beneden zakken en gaat even wat drinken.

Ja best inspannend een vlucht van 30 meter moet je weer even op adem komen. Na deze weder opstanding van de roerdomp verdwijnt hij tussen het riet. En ik kan hem niet meer spotten. Er komt nog een collega spotter aangelopen en dat is Johannes. We kletsen even bij en dan pak ik mijn spullen ik heb het koud en moet nog een boodschapje doen. Dus zeg ik beide Rob en Johannes even gedag en loop naar de auto. Bij de auto zie ik J-p nog langs rijden en zwaai ik even. De auto gestart en de verwarming lekker aan. Ik rij richting de grote Praambult en daar stop ik nog even aangezien ik J-p zie staan. Ik stap uit en we kletsen even bij. Ook ziet J-p hier nog even een vosje lopen en die kan ik dan ook weer mooi even vast leggen.

Nu ga ik lekker naar huis even lekker een kopje koffie maken.

Vast hele fijne feestdagen toe gewenst

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Roerdomp speelt verstoppertje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *