Praambult & natuurbelevingscentrum oostvaarders

Praambult & natuurbelevingscentrum oostvaarders
Praambult & natuurbelevingscentrum oostvaarders

Maximumtemperatuur:     8  °C.
Minimumtemperatuur:      2  °C.

03-03-2016

Na Bijna weer een week binnen gezeten te hebben en helaas nog steeds niet voldoende opgeknapt, moet ik vandaag echt even naar buiten als het niet voor mij zelf is, dan wel voor de kleine meid die moet ook even haar energie kwijt. Ook gaat mijn kanjer even mee. Het is inmiddels al weer twee uur in de middag we pakken de spullen bij elkaar en we brengen eerst mijn oudste dochter naar een feestje en die blijft daar ook gezellig met een groepje meiden slapen.

Nu gaan we naar de oostvaardersplassen en besluiten om bij de grote praambult te gaan kijken we komen daar via de trekweg en de praamweg. Bij aankomst schijnt de zon lekker over de vlakte. We stappen uit en we lopen naar de rand van de praambult de kleine meid vraagt waar de trein blijft. We gaan even zitten en ik kan lekker wat foto’s maken. Het is wel heel koud en bij de kleine meid lopen de tranen weer over de wangen van de kou.

Daar komt de eerste trein ze gaat er voor zitten en vindt het geweldig. Ik maak nog wat foto’s van de konikpaarden en zie ineens een vos op duiken gelukkig ziet de kleine meid het ook. We proberen de vos te volgen maar dat is best moeilijk zo ver weg. Ik zet snel de camera weer even in de stand video en maak zo wat leuke opnames.

Als je filmt is het helaas bijna niet te zien op het beeldscherm van de camera en moet alles op de gok. Toch is dat weer aardig gelukt. Ook maak ik natuurlijk veel foto’s van de vos maar het is en blijft heel moeilijk om op zoon grote afstand alles uit de hand te fotograferen. Zo inmiddels is de vos te ver weg om nog op de foto te zetten en gaan we nog even met de auto over de praamweg tussen het oostvaardersveld door.

Zo kan ik vanuit de auto nog even een mooie buizerd op de geheugenkaart zetten we vervolgen de route terug en gaan nog even langs natuurbelevingscentrum de oostvaarders. We lopen een klein stukje richting het uitkijkpunt van het hugo de vries pad. Maar besluiten al snel dat we lekker even naar binnen gaan en van af de eerste verdieping even over de oostvaardersplassen gaan kijken. Ik zie een paar edelherten in het bos liggen en zet de edelherten op de foto.

Aangekomen op de eerste verdieping klimt de kleine meid op de uitkijkstoel en pakt een verrekijker en zo staat zij heerlijk naar de paardjes en hertjes te kijken. Ik kan ook even de camera der bij pakken en zie een paar nonnetjes vijf vrouwtje en twee mannetjes jammer dat het zo ver weg is. Ook een berg eend zie ik door de camera en zet ik op de foto.

We gaan naar de auto en gaan dan nog even met de auto langs het hek rijden of we zo nog wat dieren kunnen spotten ook dit lukt vandaag en we kunnen de konikpaarden edelhert(en) en heckrund goed op de foto zetten. Ook de grauwegans bij de kassen mag niet ontbreken. Hierna is de koek op voor vandaag en gaan we naar huis.

Even de foto’s op de cloud zetten en dan weer alles na lopen en de finishing touch geven.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *