Poelruiterhut vroeg in de ochtend

DSC_5829D
Poelruiterhut vroeg in de ochtend

Maximumtemperatuur:     23  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

09-07-2016

Zaterdag morgen ik ga even vroeg op pad want het is erg mooi weer deze morgen. En in de loop van de ochtend moet ik mijn oudste telg even wegbrengen. Dus nu nog even genieten van het mooie weer. En dat doe ik op en in juist ja het Oostvaardersveld en in de poelruiterhut. Ik heb de auto geparkeerd pak mijn spullen en loop naar de poelruiterhut. en wat een lawaai is het zo vroeg in de morgen de vogels fluiten tegen elkaar op geweldig. 8:15 Ik ben in de hut aangekomen en het is drukker als een aantal dagen geleden.

Er vliegen ook meerdere soorten vogels heen en weer. De fitis, zwaluw, rietzanger dat maakt het fotograferen natuurlijk weer extra leuk. Ook komt de blauwe rakker nog even aanvliegen de ijsvogel hij gaat zitten op een tak voor de hut. Ik wacht even met bewegen en fotograferen na ongeveer een minuut maak ik toch wat foto’s. Het zijn wel geteld precies twee foto’s en dan gaat de ijsvogel er helaas weer vandoor.

DSC_5839D

Helaas zat er ook een blad voor zijn snavel tijdens de foto maar ja je kan niet alles hebben en zo blijft het wel heel natuurlijk. Want ik zie af en toe foto’s voorbij komen van de ijsvogel die zijn gewoon met alle mogelijke hulp middelen gemaakt om een zo mooi mogelijk foto te maken. Dat gaat mij te ver.

Ook komt collega spotter Johannes aangelopen die is er vandaag ook vroeg bij. We kletsen weer wat af en maken gezamenlijk weer heel wat foto’s. Ook is Johannes vanmorgen de vos op de Knardijk tegen gekomen en laat wat foto’s zien. Wat een geweldige foto’s heeft hij weer genomen van de vos. Ook vraagt hij me het hemd van mijn lijf over mijn trip met de boswachter. Ik vertel natuurlijk mijn mooie verhalen van die dag en de plekken waar we geweest zijn. Geweldig zegt hij dat je dat een keer hebt kunnen mee maken. Dat is zeker zo vertel ik hem het was een super ervaring, met heel veel dank aan Bertwin de boswachter.

Verder maken we leuke foto’s. Ik maak een leuke serie foto’s van de kwikstaart hoe deze zijn maaltje bij elkaar sprokkelt net boven het water.

DSC_5852D-2

En dan is het al weer bijna tijd om naar huis te gaan om straks de grote meid weg te brengen. Ik pak vast mijn spullen bij elkaar en dan komt er nog een pad cq kikker aangezwommen. Die zetten we natuurlijk nog even op de foto.

DSC_5901D

Zo spullen gepakt en dan ga ik naar de auto, ik geef Johannes even een hand en groeten we elkaar tot een volgende keer. Auto gestart en ik rij naar huis via de praamweg en trekweg. Bij thuiskomst nog even snel een kopje koffie en mijn nieuwe super snelle geheugenkaart is binnen gekomen dus even snel kaartje wisselen. En dan vertrek ik met de grote meid naar haar bestemming.

Hierna zal ik de nieuwe super snelle geheugenkaart eens even goed testen bij Schiphol.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *