Poelruiterhut & Pijn

Poelruiterhut & Pijn
Poelruiterhut & Pijn

Maximumtemperatuur:     4  °C.
Minimumtemperatuur:      1  °C.

26-02-2016

Zo misselijk van de pijn, ik ben al sinds 02:45 uit bed van de pijn en ik heb geloof ik voor de zesde keer griep te pakken in 3 maanden tijd. Het is om moedeloos van te worden. Lichamelijk wordt ik letterlijk gesloopt. Ik moet dan ook echt even naar buiten even de gedachte verzetten. Ik heb geen koorts op dit moment dus het kan.

Ik eet even en slik de ochtend medicatie hierna kleed ik me heel goed en warm aan, ik breng de kleine meid naar de peuterspeelzaal en hierna ga ik even naar de poelruiterhut bij het oostvaardersveld. Via de trekweg vervolg ik mijn route sommige stukken zijn aardig glad en er zit een motor rijder achter me. Die hou ik angstvallig in de gaten of het allemaal wel goed gaat. Uiteindelijk draai ik de praamweg op en voel aan de auto dat het glad is in de bocht ik laat gelijkt het gas een beetje los en kijk in de achteruitkijkspiegel.

De motor rijder gooit zijn motor plat om de bocht door te gaan en ja daar gaat ie hij glijd weg maar blijft wonder boven wonder overeind en gaat recht door. Nu moet de motor rijder nog wel even remmen anders gaat hij zo het talud af aan de anderenkant. Het lukt de motor rijder om zijn weg te vervolgen. Hij is niet echt geschrokken aangezien hij mij gewoon inhaalt op de praamweg waar je trouwens maar 60 mag dit even ter zijde.

Ik moet de auto bij de kleinepraambult zetten aangezien ze met groot materieel de omgezaagde bomen langs de weg aan het opruimen zijn. Ik pak mijn spullen en loop het laatste stukje naar de poelruiterhut. Ik doe dit wel heel rustig aan aangezien ik nu verder moet lopen als anders en dat lopen blijft een probleem. Aangekomen in de poelruiterhut ben ik helemaal alleen met uitzondering van een paar meerkoeten twee dodaarsjes een grauwegans, knobbelzwanen en een kuifeend.

Ik maak wat foto’s van de beesten benden dan komt er een nijlganzen paar aangevlogen, wel wat ver maar probeer ze zo goed mogelijk vast te leggen. Het is nog behoorlijk donker en dat maakt het niet makkelijk. Ook maak ik nog een paar korte film opnames en die zal ik uiteraard ook weer op de website plaatsen.

In de verte zie ik een collega spotter ( Johannes ) aankomen rijden. En wacht ik even voor ik de poelruiterhut weer achter me laat. Hij komt de poelruiterhut binnen en we zeggen bijna te gelijk dat is lang geleden dat we elkaar gezien hebben. Even snel rekenend vermoedelijk november 2015 hebben we elkaar voor het laatst gezien. We kletsen wat en we verlaten tegelijk de poelruiterhut. Johannes gaat nog even het oostvaardersveld in ik loop direct door naar de auto. Ik ben even buiten geweest maar het is mooi geweest voor vandaag en vermoedelijk het hele weekend.

Ik stap de auto in en zet lekker de verwarming aan en rij naar huis, bij thuis komst zet ik even een lekker bakje warme koffie en ga hierna de kleine meid weer ophalen. In de tussen tijd laat ik de laptop de foto’s weer even op de cloud zetten.

Alles staat weer op de cloud nu nog even alles doorlopen en de beste weer op de site zetten.

Fijn weekend allemaal.

Groetjes Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *