Poelruiterhut!

Poelruiterhut
Poelruiterhut

Maximumtemperatuur:  9 °C.
Minimumtemperatuur:   4 °C.

26-11-2015

Vandaag ga ik naar de poelruiterhut, ik moet er toch even uit na bijna twee weken binnen zitten ben je gaar. Ik pak de auto en ga via de oostvaardersdijk richting Lelystad. De zon staat behoorlijk laag en schijnt af en toe vervelend de auto in. Maar het ziet er heel mooi uit de lucht en de wolken.

Ik stop even bij het uitkijkpunt op de oostvaardersdijk. En pak de camera en loop even de verhoging op. Jeetje wat een mooi uitzicht en wat een mooie zon opkomst. Ik maak een paar foto’s tegen de zon in richting Almere-Buiten. Hierna draai ik me om en maak dan ook nog wat super foto’s van Volendam, zoals ik het kan beoordelen ik kan zelfs de huizen zien en tellen op de foto. Zo helder was het vandaag.

Ik vervolg de route over de oostvaardersdijk en sla dan af richting knardijk ik stop dan toch even bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. En wat een modder bende is het hier nog. Inmiddels zijn wel de parkeerplaatsen langs de knardijk af, en leggen ze de laatste hand aan de invalide parkeer plaatsen op het terrein van het buitencentrum. Ik besluit om toch een klein stukje via de nieuwe beton paden te lopen. Maar merk al gauw dat dit niks wordt. Dus ik maak hier en daar wat foto’s en ga weer richting de auto.

Zo ik ben weer op pad en ga naar de poelruiterhut, ik moet wel even bedenken waar ik mijn auto ga neerzetten aangezien de laatste keer dat ik hier was het nogal een grote modderpoel was. Bij aankomst is het een nog grotere modderpoel en de auto ziet er niet uit. Ik probeer het droogste plekje te zoeken aan de kant en parkeer voorzichtig de auto toch met twee wielen op het asfalt. Zo van je weet maar nooit.

Zo pak de spullen bij elkaar, en loop het laatste stukje naar de poelruiterhut toe. Ik ben eigenlijk al helemaal gesloopt en merk ook dat ik mijn rijst zak ben vergeten mee te nemen uit de auto. Deze ga ik uiteraard niet halen dat trekt bassie niet. De poelruiterhut staat deze morgen nog half in de mist en maak er snel een foto van. Ook een paar mooie waterdruppels aan een tak maken het plaatje compleet, en ook dit fotografeer ik weer.

Oké inmiddels ben ik in de poelruiterhut en pak mijn spullen en fotografeer een fuut, een putter die Epke Zonderland na doet en nog veel meer. Tevens maak ik een foto van de vogelkijkhut de krakeend die aan de andere kant staat van het oostvaardersveld. Dan maak ik een paar leuke foto’s van de visite die langs komen gezellig op de koffie op eiland 1 oostvaardersveld. Zo na de koffie zie ik in de verte op ongeveer een kilometer afstand de witte buizerd weer in de boom zitten. De buizerd probeer ik zo goed als mogelijk op de foto te zetten maar hij / zij is wel erg ver weg.

Dan hoor ik een ganzen trein aan komen met hun gekwaak hierdoor zie ik ze al in de verte aan komen en kan ik snel de camera erbij pakken. Zo ze vliegen redelijk dichtbij en ik denk dat de foto’s wel gelukt zijn. Het is trouwens een hele grote groep brandganzen. Na dat zij als de brandweer voorbij gevlogen zijn maak ik nog een paar foto’s van de fuut.

En dan ineens komt er voor de camera een speciale gast, het is een wilde zwaan hij blijft even roerloos stil liggen in het water en ik kan een aantal mooie plaatjes maken. Hierna komt mijn gekke vriend de aalscholver weer even langs maar hij is zo snel vandaag. Of kan ik beter zeggen ik ben te langzaam vandaag, klik ik zie hem nog net de vis naar binnen werken.

Zo ik pak mijn spullen het is mooi geweest voor vandaag, ik loop weer richting de auto en kan nog een mooie foto maken van het water orgel en een mooie heggenmus. En als afsluiter nog een mooie grote Zilver Reiger.

Stap in de auto en rij lekker via het mooie landschap terug naar huis dus lekker via de trekweg. En zie in de verte een buizerd zou die lang genoeg blijven zitten om een foto te maken? Ik kom steeds dichterbij en hij ziet me, en gaat verstoppertje spelen. Maar uiteindelijk lukt het me om hem op de foto te zetten. Zo het laatste stukje rijden en dan ben ik weer thuis van een leuk ochtendje in de poelruiterhut.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

3 thoughts on “Poelruiterhut oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *