Poelruiterhut & Oostvaardersbos

dsc_0015e

Maximumtemperatuur:  9  °C.
Minimumtemperatuur:   3  °C.

25-10-2016

Dinsdagmorgen is het plan om samen met de kleine meid of  beter gezegd de hulp-boswachter toch even lekker op stap te gaan. Ondanks de pijn die helaas ook vandaag behoorlijk aanwezig is wil ik graag lekker even naar buiten. De hulp-boswachter wil graag nog een keer die vogel zien die verstoppertje speelt. En de hulp-boswachter bedoeld de roerdomp. En zo zijn we nu de spullen pakken en gaan we zo naar het Oostvaardersveld. Ik hoop wel dat het iets minder koud is als gister. We hebben alles klaar liggen. Drinken koekjes en de camera. Nu hup in de auto en het is inderdaad minder koud als gister. Onderweg nu via de trekweg en de praamweg komen we aan op de bestemming. Ik parkeer de auto en er is al iemand aanwezig, ik zie collega spotter Johannes zijn auto staan. We pakken de spullen en lopen via het Poelruiterpad naar de hut. En inderdaad Johannes is al aanwezig in de poelruiterhut. We zeggen elkaar gedag en kletsen wat de hulp-boswachter gaat haar eigen ding doen en dat is een taartje bouwen van steentjes.

dsc_0005e

Een paar mooie wintertalingen komen voorbij en die zet ik dan ook even op de foto. Verder is het rustig ook de roerdomp kunnen we niet spotten vandaag. Dan komt de ijsvogel aangevlogen en kunnen we als nog even flink de geheugenkaart warm stoken.

dsc_0028e

Ook de hulp-boswachter kan even tussen ons in komen zitten en kan zo op haar gemak ook nog van de ijsvogel genieten. De ijsvogel zit heerlijk op zijn stokje te poetsen en te wassen. De hulp-boswachter vindt het geweldig.

dsc_0073e

Een leuke waterhoentje gaat zich ook nog even wassen en poetsen. Ook dit zetten we even op de foto. Hierna gaan we naar de auto en gaan we naar de achtertuin of wel het Oostvaardersbos. Zoals afgesproken met de hulp-boswachter gaan we zoeken naar kabouter huisjes. We parkeren de auto halverwege het bos. En lopen het bruggetje over en het hek door. Zo staan we op het Herten pad. We lopen nu een stukje door het bos en zien dan een heel mooi edelhert staan.

dsc_0172-bewerkte

De camera in de aanslag en die staat er weer mooi op. Nu komen we gelukkig ook wat kabouter huisjes tegen. Die ik uiteraard ook op de foto moet zetten van de hulp-boswachter.

dsc_0183e-3

Nu gaan we langzaam naar de auto lopen. En maken we onder weg nog wat foto’s van de kabouter huisjes. We stappen in de auto en rijden nog even naar de parkeer plaats bij de omgekeerde boom ( aan de Jac P Thijsenweg ). Daar lopen we nog even naar de lepelaar uitkijkpunt. Hier spotten we nog twee Edelherten die we nog net op de foto kunnen zetten.

dsc_0234e

Nog even een paar foto’s van de blauwe reiger. Nu is het tijd om naar huis te gaan. We pakken onze spullen en stappen weer in de auto. Nu op naar huis en lekker weer even warm worden. Foto’s op de cloud en lekker met een kopje koffie op de bank.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Poelruiterhut & Oostvaardersbos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *