Poelruiterhut & Knardijk

Konikpaarden
Poelruiterhut & Konikpaarden

Maximumtemperatuur:  12  °C.
Minimumtemperatuur:    7  °C.

25-01-2016

Maandag middag wat een heerlijk weertje is het geworden na een zeer grijze ochtend. Ik besluit om na het weg brengen van de kleine meid naar de peuterspeelzaal om even op stap te gaan. Ik pak de spullen bij elkaar en leg het allemaal vast in de auto. We eten even een boterhammetje en ik neem mijn middag medicatie in. We zijn klaar voor vertek eerst ga ik de kleine meid even naar de peuterspeelzaal brengen, zo ze is weer lekker aan het spelen bij de juffen. En ik vertrek richting het oostvaardersveld om weer eens bij de poelruiterhut te gaan kijken.

De route start en ik ga via de trekweg richting de praamweg om zo bij het oostvaardersveld te komen aangekomen parkeer ik de auto langs de kant van de weg. Dit doe ik omdat ik zo het kortst hoef te lopen ik leg ook mijn invalidekaart op het dashbord en ga die kant op. Het lijkt wel voorjaar wat een temperatuur is het, voelt gewoon heel warm. Aangekomen bij de poelruiterhut zijn er nog meer collega spotters. Ik doe mij rugtas af en kijk even op mijn gemak in het rond de paarden staan aan de overkant van het water en ze zijn heerlijk aan het luieren.

Ik maak na dat ik mijn spullen gepakt heb wat foto’s en bedenk dan ik kan natuurlijk ook even wat filmpjes kan schieten en dit doe ik dan ook. Uiteraard vind je ze op de website terug. Er komt een kuifeend langs en die zet ik ook op de foto. Ik maak nog wat foto’s van de konikpaarden en ga dan weer richting de auto, ik heb veel last van mijn lichaam. Aangekomen bij de auto besluit ik om via de knardijk en oostvaardersdijk terug te rijden. En ga ik nog even langs het natuurbelevingscentrum rijden, aangezien hier de afgelopen dagen een groepje edelherten langs de kant zit.

Ik rijd via de praamweg en sla links af de knardijk op om vervolgens onder het spoor door te gaan en en zo even langs het natuurbelevingscentrum te rijden. En ja een 20 meter voorbij de ingang van het natuurbelevingscentrum staan de edelherten. Uiteraard stop ik even en maak ik een aantal foto’s. Hierna vervolg ik mijn weg over de knardijk en ga aan het einde links af de oostvaardersdijk op.

Uiteindelijk ben ik dan weer thuis en pak de spullen uit de auto, ik zet de foto’s weer snel op de cloud en ga de kleine meid weer ophalen. En zo is deze korte middag ook weer aan zijn eind gekomen.

Hoop dat jullie het weer een leuk stukje vinden.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *