Oostvaardersveld & Zilverreigerpad

Oostvaardersveld & Zilverreigerpad
Konik slaapt

Maximumtemperatuur:   6  °C.
Minimumtemperatuur:  -2  °C.

16-02-2016

Wat een prachtige ochtend is het inmiddels schijnt de zon al de hele ochtend, dus besluit ik om na de lunch toch maar even naar buiten te gaan. Ondanks dat het lichaam nog niet echt mee wil werken kan ik zo een mooie dag niet laten schieten. Ik pak mijn spullen bij elkaar en stap in de auto in neem de rustige route via de trekweg. Ik draai vanaf de trekweg de praamweg op en rijd dan tegen de grote praambult aan. Er staan behoorlijk wat mensen op dit punt lekker over de oostvaardersplassen heen te kijken.

Ik rijd verder en zet mijn auto neer bij de kleine praambult aangezien er behoorlijk wat auto’s al langs de kant geparkeerd staan en ik mijn auto hierdoor niet veilig kan neer zetten. Ik loop via het pad naar de overkant en besluit eerst om naar de poelruiterhut te gaan hopelijk kan ik daardoor het lichaam wat rust geven door even wat te drinken en een koekje te eten. Inmiddels ben ik op het poelruiterpad aangekomen en wordt ik verwelkomt door een roodborstje deze gaat parmantig op een takje zitten maar probeert zich wel verdekt op te stellen achter een ander takje. Toch kan ik een paar leuke foto’s maken.

Even verderop op het pad zie ik wat gekleurdst door de bomen schieten en kijk dan in de boom en zie dat het een boomklever is dat is leuk deze ben ik nog niet tegen gekomen en heb hem dus ook niet op de foto staan. Dus snel de camera pakken en klik klik een paar foto’s maken. Jeetje wat is dit beestje snel hij schiet van links naar recht en dan weer naar boven het lijkt wel een weg racer. Maar uiteindelijk heb ik toch een paar bruikbare foto’s er tussen zitten.

Ik ga weer verder en ben aangekomen in de poelruiterhut, door het lekkere weer en het bijna wind stil is is het in de hut niet heel koud. Ik pak even mijn drinken en neem lekker een koekkie. Ook neem ik wat foto’s van uit de hut. Het water is bijna in zijn geheel met ijs bedekt op een groot wak na waar een aantal zwanen in zitten. Ook probeert een zwaan van het ene eiland over te steken naar het andere eiland helaas lukt dit niet zoals de zwaan gewent is en hij schuift met zijn buik over het ijs. De zwaan probeert ook regelmatig te staan maar zakt dan weer door het ijs. Hierdoor moet de zwaan steeds weer proberen om uit het wak te komen en zo over zijn buik naar de ander kant te gaan.

Ik pak mijn spullen weer bij elkaar en ga weer als ik uit de poelruiterhut kom hoor ik een helikopter aankomen het is weel een heel ander geluid dan normaal dus kijk ik nog maar een keer naar boven. Ik maak een aantal foto’s en denk go de nieuwe James Bond wordt hier toch niet stiekem opgenomen. Wat zullen die twee het koud hebben brrr.

Ik ga weer verder en kom weer bij de weg uit ik kijk nog even naar links over het oostvaardersveld en zie ineens de konikpaarden uit de bosjes komen. Zo nu hoef ik alleen het hek door en een paar stappen te doen en dan sta ik er tussen. Aangekomen bij de konikpaarden staan ze letterlijk te slapen een enkeling licht het lijkt wel als of ze in trans zijn. Ze zijn zo rustig en kalm ik kan heel dicht bij komen normaal doe ik dit niet ik ben namelijk een held op sokken met paarden. Ik maak een hele leuke serie foto’s van deze geweldige koniks en dan weer snel weg voordat ze wakker worden.

Zo ik steek weer over naar de kleine praambult en maak dan nog wat foto’s vanaf de kleine praambult richting wigbels eiland hierna stap ik in de auto. Ik ga nu via de andere kant terug naar huis en dat is via de knardijk en de oostvaardersdijk. Bij het buitencentrum oostvaardersplassen stop ik nog even omdat daar weer een grote groep edelherten liggen. Ik maak wat foto’s van deze fotogenieke edelherten.

Nadat ik weer in de auto zit denk ik misschien zijn er wel een aantal baardmannetjes op het pad van de zilverreiger dus rijd ik naar de oostvaardersdijk en zet mijn auto op de parkeer plaats tegen over het pad van de zilverreiger. Ik pak mijn spullen en loop naar beneden en ga door het hek. Ik zie een hoop afdrukken op de grond van herten en die zijn er dus ook oppassen zo tussen het hoge riet. Ik zie geen enkele baardman of andere vogel ik hoor wel een waterral maar die komt zich niet laten zien. Zo het was genoeg voor vandaag en ik ga terug. Zomaar uit het niets komen er een aantal staartmezen aangevlogen en gaan voor mij in de boom zitten. Kan bijna niet kiezen welke ik op de foto moet zetten en als je denkt een foto te kunnen maken hop dan is de staartmees al weer weg.

Maar ondanks dat de staartmezen zo snel zijn heb ik toch een paar leuke foto’s kunnen maken en ga ik voldaan naar de auto en op naar huis. Nog even een foto van een vrachtschip wat voorbij vaart en dan lekker naar huis. Aangekomen bij huis zet ik de foto’s op de cloud en lig ik uitgeteld op de bank.

Het was een rood, klever, zwaan, koniks, edelhert, mees, dagje

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *