Oostvaardersveld op zijn mooist

DSC_2973D

Maximumtemperatuur: 21  °C.
Minimumtemperatuur:  11  °C.

16-08-2016

Het is dinsdag ochtend heel vroeg ben om 05:30 al weer wakker van de pijn en heb slecht geslapen. Het geluk wil dat mijn kanjer late dienst heeft en ik dus besluit om maar eens lekker op stap te gaan en even met iets anders bezig te zijn dan pijn. Ik eet even wat neem mijn medicatie in en ga dan met de auto richting het Oostvaardersveld. Via de trekweg en praamweg kom ik op plaats van bestemming. Eerst nog even een tussen stop op de trekweg aangezien de lucht zo mooi rood kleurt van de opkomende zon.

DSC_2961D

Ik parkeer de auto aan de kant en pak mijn spullen uit de auto en maak nog snel even een foto van de rode gloed boven het Oostvaardersveld. Hierna loop ik naar de oeverloperhut en daar staat een collega spotter helemaal uit Joure. Zo zeg ik dat is niet naast de deur, de collega spotter geeft aan dat hij dit soort tripjes vaker doet. We raken verder wat aan de praat en nemen onder tussen wat foto’s van de ree die in de bossage staat.

DSC_2985D

Ook hoor ik zo af en toe het geroep van de ijsvogel en geef dat aan bij de collega spotter die zegt oh dat kan ik niet horen ben een beetje doof. Maar aan mijn gehoor mankeert gelukkig niks. En in de verte vliegt de ijsvogel naar het hek wat achter in de poel staat. Maar dan komt de ijsvogel naar de hut vliegen en gaat op de tak zitten, maar dan hoor ik nog een ijsvogel en ja hoor daar komt nummer twee aangevlogen die vervolgens op een ander tak gaat zitten en zou hebben we ineens twee ijsvogels voor de hut zitten. Nu snel een aantal foto’s maken voor dat ze weg zijn.

ijsvogel -d2

We praten nog even met elkaar en ik maak nog lekker wat foto’s. Ik besluit om even in de poelruiterhut te gaan kijken en de collega spotter uit Joure gaat ook mee naar de overkant. We lopen door het hek naar de poelruiterhut. In de hut pak ik mijn spullen uit en ga even naar buiten kijken. En daar zit een leuke Zwaluw die ik even op de foto zet, en hé daar vliegt ook de ijsvogel nou die is ons gevolgd. Ik kan hem alleen nog even in de rietkraag op de foto zetten en dan is de ijsvogel gevlogen. Nog even wat jonge zwaluwen en een rietzanger op de foto zetten en dan stroomt de poelruiterhut vol met spotters.

DSC_3066D

Gezien het lawaai waar ze mee aan kwamen lopen pak ik mijn spulletjes en ga even terug lopen naar de auto. Toch steek ik nog even door naar de oeverloperhut voor dat ik in de auto stap. En ook nu word ik beloond door de aanwezigheid van de ijsvogel. Ook de gezellige kwikstaart laat zich lekker op de foto zetten. De spotter uit Joure komt ook aangelopen en geeft aan ook weggegaan te zijn van wegen de rumoer die de oude soos maakte. Ik pak mijn spullen en groet de spotter uit Joure en ga naar de auto. Ik ga nog even op de knardijk kijken of ik de vos kan spotten en lukt dit niet dan ga ik even naar het pad van de grauwe gans. Laat de foto’s van de vos voor zich spreken, wat een geweldige leuke vos en wat heeft de vos mij laten zien nou van alles.

DSC_3124D-2

Bijvoorbeeld hoe snuffel ik de muizen, hoe vang ik die en natuurlijk hoe eet ik muizen. Dit alles heb ik heel mooi vast kunnen leggen in een 40 minuten durende wandeling van de vos over de knardijk. En ik ben er steeds met de auto achter aan gereden.

DSC_3155D-2

Na dit prachtige spel van de vos ben ik richting huis gegaan met nog even een tussen stop op de knardijk ter hoogte van de sluis daar nog even wat landschap foto’s gemaakt van het Oostvaardersveld en nog even een konijn op de foto gezet. Hierna ben ik lekker weer in de auto gestapt en via de praamweg en trekweg naar huis gereden. Op de trekweg hebben ze een nieuwe drempel neer gelegd tegen de snelheid.

DSC_3649D

Deze veranderd steeds van plaats op het weg dek. Dan zie ik tijdens de auto rit dat een boer op zijn land de planten / oogst aan het verbranden is. Hier zal wel een verklaring voor zijn alleen weet ik hem niet. Wie het weet mag het laten weten. Inmiddels draai ik de wijk weer in en parkeer de auto. Nu lekker weer thuis van deze geweldig toer in en op het Oostvaardersveld.

Graag tot een volgende Blog,

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *