Oostvaardersveld & Oostvaardersplassen

Oostvaardersveld & Oostvaardersplassen
Oostvaardersveld & Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:  4  °C.
Minimumtemperatuur:   0  °C.

13-02-2016

Zaterdag ochtend, ik ben vroeg wakker en heb een onrustige nacht gehad niet zo vreemd maar goed dit even ter zijde. Ik stap in de auto en rijd naar het oostvaardersveld. Hoe meer ik in de buurt kom van het oostvaardersveld des te mistiger het wordt. Ik parkeer de auto langs de praamweg en loop dan het laatste stukje naar de poelruiterhut toe.

Jeetje wat is het koud vandaag. Aangekomen in de hut haal ik de camera tevoorschijn uit de tas maar zit al te denken om weer te gaan het waait erg en het is er steenkoud en dat voorspeld niet veel goeds voor mij. Ik maak toch even een paar foto’s van het koude landschap, ook komt een heggenmus me nog even gedag zeggen en wonder boven wonder kan ik deze lekker op de foto zetten.

Ik pak mijn spullen weer in en ga lekker naar de auto. Eenmaal in de auto besluit ik om toch maar richting huis te gaan om daar even op te warmen. Ik rij nog wel even langs de oostvaardersplassen ( Almere zijde ) om te kijken of de konikpaarden er staan. Die staan er maar ga eerst naar huis.

Na even wat rust genomen te hebben en lekker weer op temperatuur gekomen te zijn ga ik nog even kijken bij de konikpaarden. Bij aankomst bij het natuurbelevingscentrum de oostvaarders zijn de konikpaarden toch weer wat verderop gaan staan. Hierdoor moeilijker te fotograferen helaas.

Ik wordt wel beloond met iets in het water ik moet even goed kijken ook omdat het niet heel dichtbij is maar inderdaad. Daar zwemt een vrouwtje en mannetjes grotezaagbek. Deze probeer ik zo goed als mogelijk op de foto te zetten. Ze zwemmen steeds weg en ik moet oppassen dat ze mij niet zien ze zijn erg schuw. Uiteindelijk lukt het me om er een paar te maken. Ook maak ik nog een paar foto’s van de konikpaarden.

Ik ga weer richting huis en ga nu eerst langs het natuurbelevingscentrum de oostvaarders en wat wil vlak naast het fietspad staan en liggen en paar edelherten. Op de heen weg had ik ze ook al gezien maar toen ben ik snel door gefietst aangezien ze nog al schrokken. Nu kon ik ze van de andere kant benaderen en dit kon ik ook heel rustig doen. Ik heb een paar leuke foto’s kunnen maken.

Hierna nog een aantal foto’s van een buizerd in het veld gemaakt en daarna lekker naar huis. Waar de warme soep al lekker klaar staat met een broodje. Dus heerlijk gesmuld bij thuiskomst en na de middag medicatie lekker op de bank en alle foto’s weer lekker op de cloud gezet.

Zo de rest van de dag en morgen worden uitrust dagen. Ik moet de pijn weer proberen op een acceptabel niveau krijgen anders heb ik de kans de rest van de week er alleen maar last van te hebben.

Groetjes Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *