Oostvaardersveld & Oostvaardersplassen

DSC_5638D
Oostvaardersveld & Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     21  °C.
Minimumtemperatuur:      10  °C.

07-07-2016

Donderdag ochtend na het wegbrengen van de kleine meid ga ik even alleen op stap en besluit om naar de poelruiterhut te gaan. Dit doe ik zoals vaak via de trekweg en de praamweg. Aangekomen parkeer ik de auto en loop op mijn gemak naar de poelruiterhut. Ik heb een hele slechte dag dit was te verwachten met wat ik de afgelopen week allemaal gedaan heb. Maar ja wat doe je er aan niks. De kluut scheert een paar keer over en schreeuwt behoorlijk er is iets aan de hand kan alleen niet zien wat. Maak wel wat foto’s van de overvliegende kluut. Ook zie ik een lepelaar over vliegen.

DSC_5648D

Nog even een mooie vlinder vastleggen, en dan ben ik in de hut. Het is stil in de hut de zwaluwen zijn er niet op dit moment betekend dit stilte voor de storm? Na even rustig gezeten te hebben zet ik een mooie rietzanger op de foto, de rietzanger heeft zo goed gezongen dat de ijsvogel is komen kijken wat er aan de hand is. De ijsvogel zit ver in het riet maar ik hoop natuurlijk dat de ijsvogel dichterbij komt. En dat gebeurt hij komt aanvliegen en strijkt neer op zijn tak.

DSC_5674D-2

Maar helaas daar zit ook de kwikstaart en ze schrikken van elkaar en sjoef weg zijn ze. Dag ijsvogel na lange tijd niet gezien te hebben heb ik je vandaag weer voor het eerst hier gezien.Hierna zet ik nog even een leuke Fitis en rietgors op de foto en dan loop ik rustig weer naar de auto moet een klein beetje in beweging blijven. Als ik bij de auto ben dan zie ik de bruine kiekendief hangen en maak snel wat foto’s

DSC_5743D

Ik rij terug richting huis maar ga nog even langs bij het natuurbelevingcentrum de oostvaarders. Daar aangekomen zie ik dat de twee Konikpaarden die al enige tijd bij het centrum rond liepen, zich inmiddels weer op de grote vlakte begeven.

DSC_5764D

Ik maak hier nog wat foto’s van de grauwe ganzen en de aalscholver. En dan is de koek echt op voor vandaag. Even de kleine meid ophalen en dan helemaal niks meer genieten van de foto’s die ik gemaakt heb en lekker een beetje bank hangen met de kleine meid.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *