Oostvaardersveld & Oostvaardersplassen

DSC_2655 C
Oostvaardersveld & Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     11  °C.
Minimumtemperatuur:       0  °C.

14-03-2016

Vandaag besluit ik om even bij het oostvaardersveld te gaan kijken. Nadat ik de kleine meid heb weg gebracht naar de peuterspeelzaal ga ik die kant op. Via de trekweg en de praamweg bereik ik de bestemming. Heb de auto geparkeerd en kan nu het laatste stukje naar de poelruiterhut lopen. Ik ben in de poelruiterhut en kijk naar buiten wat een rust zeg maar ook wat een koude wind brr. Ik pak de camera uit en leg hem klaar. Jeetje wat is het koud zeg ik ben nog aan het herstellen van de afgelopen twee dagen dus dit is geen goede lokatie met deze kou.

Ineens stijgen de brandganzen op en maken ze een oor verdovend kabaal ik maak een paar foto’s en probeer dan wat te filmen maar wat een kou zeg. Ik ga nog even aan de andere kant van de hut kijken en zie een hele grote vis deze zet ik ook even op de foto. De vis lijkt wel een soort parasieten mee te dragen  op zijn vinnen een soort worm of bloedzuiger. Nou het is genoeg hier het is mij te koud pak mijn spullen en loop naar de auto.

Onderweg zie ik nog wel hoe mooi het licht op het mos deken valt wat tussen de bomen staat en maak ik een aantal foto’s. En dan snap ik nog twee ganzen die dan ook snel wegrennen en het luchtruim kiezen. Voordat ik bij de auto ben moet ik nog even langs een groepje ganzen die ik natuurlijk eerst even op de foto zet. Lekker in de auto kachel op heet en op temperatuur komen. Het lichaam doet al wat moeilijk maar besluit om even te kijken bij het pad van de grauwegans. Kijken of ik daar een paar leuke vogeltjes in de bomen kan vinden.

Als ik kom aanrijden met de auto zie ik een collega spotter Johannes net door het hek lopen. Parkeer de auto en pak mijn spullen zeg nog tegen me zelf ooh die kom ik zo wel tegen op het pad. Ik loop naar beneden en loop in zijn richting ik verbaas me eigenlijk dat ik hem al niet meer zie. Uiteindelijk door het bochten werk in dit pad kan ik door alle kiertjes en gaten door de bomen nog net een foto van Johannes maken. Ik doe het wat rustiger aan want ineens is het lichaam vol in protest gegaan. Ik besluit om toch verder te gaan en dan kan ik in de grauwegans hut wel even op adem komen en dan kan ik even kletsen met Johannes. Zo vlak bij de hut ik zie hem nog niet loop de hut in en hier is hij ook niet. Volgens mij is hij gelijk via de andere kant terug gelopen.

Ik rust even uit het is hier iets minder koud maar nog steeds niet lekker. Door het geslenter van mij door de pijn is de tijd gevlogen ik moet zo al weer de kleine meid op halen. Ter…. ik moet dat stuk nog terug lopen ook, normaal geeft het lichaam wel wat meer signalen af als het dreigt mis te lopen. Maar vandaag was dat in enkele minuten een probleem geworden. Slenterend de ene voor de ander voet kom ik weer bij de auto en ik ben helemaal op.

Alles doet heel zeer in het lichaam, ik start de auto en ga snel de kleine meid ophalen. Zo de kleine meid zit in de auto en hoppie richting huis. Thuis gekomen is de oudste dochter ook al thuis ik strompel nog een keer naar de auto om de camera spullen er uit te halen en de kleine meid wordt even verzorgd met wat drinken door de grote meid.

Ik zet de foto’s weer even op de cloud en ga dan even in de cool down stand

Tot een volgende blog post.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *