Oostvaardersveld Oeverloper & Poelruiterhut

DSC_9727C
Oostvaardersveld Oeverloper & Poelruiterhut

Maximumtemperatuur:     15  °C.
Minimumtemperatuur:     11  °C.

26-5-2016

Het is donderdag ochtend en het ziet er prachtig uit buiten even de tuin deur open doen en ja de temperatuur is ook lekker ook schijnt zo af en toe de zon. Het is 07:15 en ik besluit dan ook maar om mijn spullen bij elkaar te pakken en straks even lekker op pad te gaan. Eerst maak ik de kleine meid even wakker want die moet zo naar de peuterspeelzaal. Zo eerst lekker ontbijten en dan doe ik haar even wat kleertjes aan en dan hoppie spullen in de auto. Na het wegbrengen van de kleine meid moet ik eerst even tanken en dat doe ik dan ook even, na het tanken ga ik via de hogering en buitenring naar de trekweg.

Ik ga vandaag eens lekker naar het Oostvaardersveld ik ben nu op de praamweg en parkeer mijn auto tegenover de oeverloper uitkijkhut /scherm. Pak mijn spullen en loop naar het hekje toe, ik kijk nog even naar de oeverloper uitkijkhut en zie een hele mooie grote zilverreiger in het water staan. Loop toch nog even terug en ga door het andere hekje en loop langzaam richting de Grote Zilverreiger. De Zilverreiger is druk bezig met eten te scoren dus ik kan redelijk dichtbij komen en pak de camera erbij en maak een aantal mooie opnames. De Zilverreiger is druk met aanvallen in het water maar voor zover ik kan zien vangt hij niks.

Ik loop weer terug om naar de andere kant te gaan en zie dan nog een mooie rietgors op een takje zitten en die is druk met fluiten. Ook de rietgors zet ik weer even op het geheugenkaartje. Zo ik ga het hekje weer door en loop naar de overkant om zo richting de poelruiterhut te gaan. De kanten van het looppad zijn net allemaal gemaaid en het ruikt heerlijk de trekker rijd nu op het laatste stuk van het Oostvaardersveld.

Aangekomen in de poelruiterhut wordt ik ontvangen door het zwaluw kwartet. De Zwaluwen vliegen weer af en aan door de poelruiterhut ik verstoor ze verder niet en ga rustig zitten. Uiteraard pak ik nu de camera er weer even bij en leg ze even vast. De wel bekende fuut licht nog steeds te loeren op de meerkoet nest zo van als jij opstaat neem ik je plek over. De meerkoet blijft op dit moment nog steeds zitten maar voor hoelang nog!

Dan vladderd er een jonge kwikstaart voorbij die op een van de ijsvogel takjes gaat zitten, en zo kan ik dan weer een paar mooie foto’s maken. Ook een van de Boeren Zwaluwen gaat op een ijsvogel tak zitten en zo maak in dan weer gebruik van zijn/haar model talenten. Dan ga ik mijn spullen bij elkaar pakken om weer naar de auto te gaan nog even wat laatste opnames maken en dan wandel ik op mijn gemak terug naar de auto.

Onderweg kom ik nog een gekleurd spinnetje tegen die zich probeert te verstoppen onder een brandnetel blad, ik kan hem toch nog een beetje op de foto zetten. Dan nog even een zangvogeltje op de geheugenkaart zetten. Wat een geluid zeg uit zo’n klein vogeltje. Dan loop ik weer rustig verder en zie een libelle daar maak ik gelijk een paar foto’s van. En dat is niet makkelijk  met een telelens, dan moet telelens ineens macro lens worden en dat gaat niet even makkelijk. Even verder is de volgende libelle aan de beurt het zijn ook nog eens twee verschillende soorten die ik op de foto heb gezet. Weet helaas nog niet welke soort het is maar daar kom ik misschien op kort termijn nog wel achter.

En dan zie ik nog een looppadklever over het pad scharrelen ik bedoel dus eigenlijk een Boomklever maar deze scharreld lekker langs het net gemaaide gras om zo lekker zijn maaltje voor de dag te scoren. Ik ben bijna weer bij de auto, zo kofferbak open spullen er in en rijden maar. Ik ga nog even de auto parkeren op de knardijk aan de kant van de Lagevaart keersluis daar kan ik langs de knardijk naar beneden lopen om zo bij een slootje terecht te komen waar ik misschien nog wat leuks kan spotten.

Tijdens het rijden daar naar toe passer ik de auto van een collega spotter Johannes ik zie hem nergens ik kan hem niet spotten maar hij is vast ergens in het Oostvaardersveld. Zo loop nu de knardijk af naar beneden en kom bij het bruggetje uit kan precies door alle bomen en hekwerken nog net zien hoe Johannes in stapt en weg rijdt. Snel nog even een foto kan ik straks naar hem toe sturen. Hij spot niet alleen de dieren johannes wordt ook gespot.

Er is niet veel op dit moment een kwikstaart en een groenling hoog in de boom ook is het bijna weer tijd om te gaan moet zo de kleine meid ophalen van de peuterspeelzaal. Loop weer terug naar de auto en ga nog even langs de Grote Praambult ook hier nog even een paar foto’s van de heckrunderen en van de trein die langs komt. Dan ga ik weer via de trekweg richting huis.

Rijdend op de trekweg hoor je de vogels fluiten ik stop even en in een rietstengel zit een mooie rietgors die ik ook nog eens mooi kan vast leggen. Snel door naar huis nu en dan de kleine meid ophalen.

Bedankt weer voor het lezen en kijken naar dit verhaal, graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *