Oostvaardersveld en de Konikpaarden

DSC_7164D
Oostvaardersveld en de Konikpaarden

Maximumtemperatuur:  24  °C.
Minimumtemperatuur:   16  °C.

11-07-2016

Maandag middag ik besluit toch om nog even op pad te gaan. Ik pak vast wat spullen bij elkaar en ga met de auto op pad. Ik vertrek met de auto en ga richting het Oostvaardersveld. Dit doe ik zoals vaak via de trekweg en de praamweg. Er staat wel heel veel wind vandaag en het is erg bewolkt maar het is nog droog. Ik parkeer de auto even bij de oeverloperhut en stap even uit. Kijk even om me heen en zie dan de Konikpaarden achter de Krakeendhut staan. Ik trek de stoute schoenen aan en vertrek met de auto om er dichterbij te kunnen komen. Ik parkeer de auto en loop richting de Krakeendhut. Onderweg maak ik wat mooie foto’s van het mooie oostvaardersveld wat een kleuren pracht is het op dit moment.

DSC_7107D

Ik ben bijna bij de Konikpaarden en mijn knieën begeven het zowat maar ik ben er. Ik maak wat foto’s maar ik waai zowat omver van de harde wind. Ik pak dus maar het statief er even bij zodat ik iets meer houvast kan hebben. Ik kan de Konikpaarden van dichtbij mooi op de foto zetten. Ook een grote groep met grauwe ganzen komen over vliegen en het lijken wel straal jagers wat een geluid door de wind produceren die zeg je kan het je bijna niet voor stellen.

DSC_7139D

Ook in de konikpaarden groep is er veel onrust door de harde wind er klinkt veel gehinnik. En zo nu en dan wordt er even een sprintje getrokken en dan even lekker bek vechten met elkaar. Dan stapt er een Konik veulen uit de groep en komt mijn richting op lopen even wat foto’s maken. Ook de rest gaat weer even op de foto. Ik heb erg veel last van de mijn lichaam en besluit om even alles laten te ontspannen en ga even zitten in de Krakeendhut. Het stormt inmiddels over het Oostvaarderveld en dat is ook in de krakeendhut goed te merken. Het giert aan alle kanten en dat krakt er op los. Maar ik zit even alles te laten ontspannen en dan wordt ik nog beloond ook door de steltkluut.

DSC_7198D-2

Die zetten we natuurlijk wel even op de geheugen kaart. Dan nog even een Lepelaar vast leggen die verder op staat. En een boom vol reigers even op de foto zetten. Even later komen er drie Konikpaarden even lekker wat drinken, en besluit ik hierna weer even bij de Konikpaarden te gaan kijken.

DSC_7208D

Nog even een mooie groenling en een paar mooie distels op de foto zetten en dan snel naar de konikpaarden. De konikpaarden zijn nog onstuimiger als een halfuur geleden. De testosteron vliegt door de lucht en komt neer in het Oostvaardersveld en de Konikpaarden snuiven het spul met volle teugen naar binnen. En dan lijkt er even de rust te komen. Om op enkele minuten later tot een kracht explosie te komen. En dat kan ik dan ook even mooi vast leggen op de camera.

DSC_7252-bewerktD

De Konikpaarden blijven lang bezig met stoeien en galopperen maar ondertussen komen de zonnen stralen door de zware bewolking heen. De harde wind maakt hier en daar een gaatje in het wolken dek. Er heerst weer een klein beetje rust onder de konikpaarden op het Oostvaardersveld en kan ik nog wat leuke en mooi foto’s maken. Ook in deze groep Konikpaarden heeft een geboorte golf plaats gevonden en zijn er veel Konik veulens en wat blijven die fotogeniek.

DSC_7324D

Het is tijd om rustig naar de auto te lopen en om voor deze dag afscheid te nemen van deze prachtige groep Konikpaarden. Als afscheid galopperen er nog even twee konikpaarden langs. En zo kan ik nog even het een en ander vast leggen. Ik maak nog even wat landschap foto’s van dit mooi veld of te wel Oostvaardersveld wat een pracht en praal aan kleuren wauw. Ik loop verder naar de auto en zie wat vliegen in de lucht. Hé dat is een torenvalk die komt ook nog even gedag zeggen. Tjonge wat een cadeautjes vandaag.

DSC_7463D

Vlak bij de auto zie ik een lepelaar overvliegen en die land bij de krakeend hut of vlak er bij. Jammer denk ik bij mezelf nou ja volgende keer beter. Zo ik ben lekker in de auto en moet eerst even bijkomen van de terug reis. Ik start even de auto en luister even wat muziek ik leg de spullen achterin maar laat de camera even op de bijrijdersstoel liggen en vertrek richting de grotepraambult. Je geloofd het niet maar ik zie in mijn spiegel een Lepelaar aankomen vliegen en deze vliegt met de auto mee richting de Poelruiterhut / Oeverloperhut. Ik laat de auto uitrollen en kan dan rustig remmen en de auto in het gras laten rollen en ja de Lepelaar land vlak bij. Voorzichtig stap ik uit de auto en schiet ik de geheugen kaart lekker vol. Wat een mooie vogel is dat ook eindelijk kan ik de Lepelaar eens van iets dichterbij fotograferen geweldig.

DSC_7496D

Als afsluiting ga ik nog even naar de grotepraambult om de zandverstuiving op de foto te zetten. Het waait nog steeds zo hard dat de zandbult daar in de oostvaardersplassen verstuift en het net lijkt als of het sneeuwt.

DSC_7594D

Hierna vertrek ik via de praamweg en de trekweg weer lekker naar huis het is ook al bijna weer vijf uur. Thuis zet ik alles weer op de cloud en loop ik alles weer even na. Ik heb vandaag weer een hele hoop mooie foto’s kunnen maken en heb heel wat cadeautjes gekregen voor de lens vandaag.

Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *