Oostvaardersveld de kwikstaart & blauwborst

DSC_4538C
Oostvaardersveld de kwikstaart & blauwborst

Maximumtemperatuur:     16  °C.
Minimumtemperatuur:       3  °C.

01-04-2016

Het was voorspeld het is inderdaad heerlijk weer eindelijk hebben ze het eens goed voorspeld. Na het weg brengen van de kleine meid naar de peuterspeelzaal ga ik even naar het oostvaardersveld. Het is lekker en het zonnetje schijnt heerlijk. Ik parkeer de auto langs de Praamweg en loop het laatste stukje naar de poelruiterhut. De uitstapjes van gister hebben er goed ingehakt maar kan met dit weer echt niet binnen blijven.

Onderweg naar de Poelruiterhut maak ik wat foto’s van de dauw op het gras langs het loop pad. Wat een prachtig gezicht is dit toch. Aangekomen in de Poelruiterhut heb ik de hut privé en dat is best lekker zeker als je zoveel pijn hebt als ik dan moet ik in beweging blijven dus heen en weer, zitten weer staan stukje lopen etc. Ik had in de auto tegen me zelf gezegd zou leuk zijn als ik vandaag de kwikstaart de blauwborst en de ijsvogel zou zien.

Dat moet ik vaker zeggen tegen me zelf nog geen 5 minuten in de poelruiter komt de kwikstaart gezellig langs dus die zet ik lekker op de foto en ook deze kwikstaart zet ik even op video. Hierna hoor ik een soort flipperkast fluiten ik kijk door de diverse openingen in de hut om het geluid te lokaliseren en om de bewuste vogel te spotten. Als ik naar de deur opening ga zie ik recht iets zitten in een boom ik pak snel de camera omhoog en kan drie foto’s maken en weet je wat het is de blauwborst. Nou het moet niet gekker worden komt ook nog de ijsvogel?

Even later komt de blauwborst ook nog even in het riet zitten fluiten en ik moet rietstengel voor stengel af om te zien waar hij zit en dan een beetje op de gok scherp stellen en klik ik heb je en nog best scherp.

Dan ga ik naar de auto om weer even in beweging te blijven en een beetje warm te blijven, onderweg moet ik nog even stoppen voor overstekend wild meneer slak steekt over nou dan weet je het wel. Ongeveer 10 minuten later ben ik bij de auto en kan ik even opwarmen. Ik heb nog genoeg tijd over dus ga ik even bij het pad van de grauwegans kijken. Ik neem het pad naar de grauweganshut en ik kom toch nog wel een paar leuke vogeltje tegen die ik mooi op de foto kan zetten een winterkoning en een vuurgoudhaantje.

Helaas ook een trieste ontdekking ik vindt een helaas overleden edelhert in het water dit meld ik uiteraard bij boswachter Bertwin en geef zo goed mogelijk de locatie door. Ik hoop dat ik in ieder geval nog even hoor of ze het hert gevonden hebben.

Zo de tijd is om ik ga snel naar de auto en rijd naar huis, moet wel weer even tanken weer de inwendige auto verwennen. Bij thuis komst samen met de kleine meid die ik inmiddels gelijk gehaald heb is de vraag al weer gesteld papa gaan we naar de glijbaan. Hoe kan ik dit weigeren niet dus. Dus volg het volgende blog.

P.S. ook in het volgende blog antwoord op het overleden Edelhert.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *