Oostvaardersveld & de konikpaarden

Oostvaardersveld & de konikpaarden
Oostvaardersveld & de konikpaarden

Maximumtemperatuur:     6  °C.
Minimumtemperatuur:      1  °C.

24-02-2014

Vandaag is het weer een mooie dag maar ook heel koud. Toch ga ik samen met de kleine meid even lekker op stap uiteraard wel met de auto aangezien ik eigenlijk nog behoorlijk last heb van mijn lichaam van gister. Dus ik moet een beetje voorzichtig zijn met mijn energie. We gaan in ieder geval kijken bij het oostvaardersveld en doen dit via de trekweg en de praamweg. Tijdens de rit er naar toe zien we niet heel veel vogels hoop niet dat dit een voorbode is.

We rijden de praamweg op en zien dat de paarden heel dicht bij het hek staan. Ik parkeer de auto langs de weg en stap uit, ik haal de kleine meid uit haar stoel en we lopen hand in hand naar de konikpaarden. Ook nu zijn ze heel rustig en zijn ze lekker aan het eten of aan het luieren. Ik kan lekker de geheugenkaart vol zetten. Ik zit een beetje gehurkt om wat mooi foto’s te maken van een liggende konik. Dit wordt verstoord door een ander konik die in mijn nek aan het hijgen is en aan me zit te ruiken. De kleine meid kijkt met hele grote ogen naar papa en zegt is paardje aan het kriebelen. Aangezien ik niet de grootste held ben met deze grote koniks sta ik voorzichtig op en loop een stukje verder.

Hier maak ik weer wat foto’s en dan komt de zelfde konik ook nog even de kleine meid besnuffelen. Ik zeg tegen der dat ze niet moet schrikken en blijven staan. Hoo zegt ze paardje kriebelen. Ze loopt een stukje weg en draait zich dan om. En kijkt dan weer met grote ogen zo van toch best groot zo van dichtbij. Hierna worden we met rust gelaten en kan ik nog lekker wat foto’s maken van dit prachtige groepje konikpaarden.

We lopen naar de auto en stappen weer in de kleine meid vraagt of we ergens even gaan zitten om wat te drinken en te snoepen. We gaan dan nog even naar het pad van de grauwegans en nemen daar even plaats op het bankje. Ze drinkt lekker haar pakje leeg en eet lekker een koekje. Intussen maak ik nog wat foto’s en komt ook hier vandaag een mooie wolk partij voor de lens en staat deze weer op de geheugenkaart. We lopen samen weer naar de auto en vlak voor het hek zie ik nog een edelhert in het hoge riet en zet ook deze weer op de foto.

We nemen dezelfde route terug dus rijden we over de knardijk naar de praamweg en vlak voordat we de trekweg op slaan zie ik een hert staan in het oostvaardersveld ik denk gelijk is het een edelhert. Ik keer toch even de auto om te gaan kijken. Het is geen edelhert maar het zijn 4 reeën ik probeer ze nog snel even vast te leggen. De foto’s zijn niet heel scherp maar toch aardig gelukt van de snel weg sprintende reeën.

We rijden weer weg en gaan lekker naar huis om een broodje te eten en de middag medicatie weer in te nemen. De cloud weer aangesproken en de foto’s mochten er weer op. Samen met de kleine meid hebben we ze al even bekeken en zijn ze goed gekeurd.

Tot een volgende keer maar weer.

Groetjes Casper ( Leven-Met )

Oostvaardersveld Oostvaardersvel Oostvaardersveld Oostvaardersveld Oostvaardersveld Oostvaardersveld Oostvaardersveld Oostvaardersveld Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *