Oostvaardersveld by night part two

DSC_4810D

Maximumtemperatuur: 22  °C.
Minimumtemperatuur:  14  °C.

22-08-2016

Gister was zo een leuke avond en ik had veel gezien. Dat ik vanavond besluit weer te gaan neem alleen nu wel mijn twee meiden mee. De kleine meid en haar grote zus. We pakken snel na het eten onze spullen bij elkaar en vertrekken om 18:45 van huis. Via de Trekweg en de Praamweg bereiken we het Oostvaardersveld. We stappen uit en gaan naar de oeverloperhut in de hoop dat de ijsvogel er gelijk zit. Helaas bij het aankomen lopen horen we hem weg vliegen.

DSC_4530D

We wachten nog even en de kleine meid gaat in ieder geval gelijk met de steentje spelen. Na ongeveer een kwartiertje wachten besluiten we om dan richting de Poelruiterhut te lopen om daar even te gaan kijken wat we kunnen spotten. Vlak voordat we de poelruiterhut in lopen staat er aan de rechter kant een ree langs het water die zet ik nog even snel op de foto.

DSC_4542D

Bij binnen komst sluip ik even voorzichtig naar de takken en ja daar tussen het riet zit de ijsvogel. Ik roep de meiden en de oudste ziet hem gelijk zitten. Nu nog even de kleine optillen en helaas de ijsvogel is gevlogen. We kijken even verder over het water en er is genoeg te zien een stuk verderop is een grote zilverreiger lekker aan het vissen vader en moeder knobbelzwaan zwemt net weg bij de hut vandaan. De Konikpaarden staan aan de overkant en dit alles zet ik even in het geheugen.

DSC_4572D

We besluiten na ongeveer een half uurtje weer naar de oeverloper hut te gaan om nog een keer te proberen de ijsvogel te spotten. Nog even wat foto’s van de Konikpaarden in het laatste avondlicht maken en dan gaan we. Bij de oeverloperhut staat een mooie grote zilverreiger ons op te wachten en kan ik zo dus nog mooi even een foto maken.

DSC_4701D

En ons wachten wordt uiteindelijk beloond want daar is de ijsvogel de meiden snellen naar een van de kijk gaten en kijken hun ogen uit. Natuurlijk laat ik mijn camera niet liggen en laat ook de camera even flink werken. Zo dat was weer een mooi schouwspel voor vandaag en we lopen naar de auto. We zitten allemaal weer in de auto en rijden weg. Ik zeg tegen de meiden we rijden nog even naar de kitsweg om te kijken of de vos er is. En je begrijpt het al inderdaad vinden we de vos op stroop tocht de vos is weer lekker bezig met de laatste muisjes vangen voor vandaag.

DSC_4794D

Ook dit zetten we natuurlijk even op de foto de grote meid springt uit de auto en loopt met haar telefoon in de aanslag naar de vos en maakt zo een aantal foto’s. Dan kijk ik naast de auto en daar zijn gewoon drie reeën aan het eten. Als afsluiting de ondergaande zon boven het oostvaardersplassen gebied even op de foto zetten. En dan gaan we echt richting huis rijden en zo is ook aan deze oostvaardersveld by night part two een einde gekomen.

Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *