Oostvaardersplassen op de fiets

DSC_5412D-2
Oostvaardersplassen op de fiets

Maximumtemperatuur:     19  °C.
Minimumtemperatuur:      12  °C.

06-07-2016

Woensdag middag we gaan even met de elektrische fiets op stap in de Oostvaardersplassen. De kleine meid en ik pakken even de spullen bij elkaar en springen dan op de stalenros. We fietsen via het Seizoenenpad, Junipad en Pirellipad om zo in de Oostvaardersplassen te komen. We gaan even bij het Jan van den Boschheuvel uitkijkpunt stoppen en parkeren ons daar even op het bankje. Ook andere mensen hebben zich geïnstalleerd op het Jan van den Boschheuvel en zijn aan het picknicken. De kleine meid drinkt lekker even haar pakje en ik kijk even door de camera en ja daar is de vos weer dus klik ik weer een aantal foto’s weg.

DSC_5421D-2

Verder is het heel stil op de vlakte althans aan deze kant de kant van Almere. We spreken af om nog even bij het Frans vera uitkijkpunt te gaan kijken en daar nog lekker van het zonnetje te genieten. Dus hoppie spullen weer op de fiets en wij zelf er ook op en dan stand 9 en in een flits zijn we bij het Frans vera uitkijkpunt. En lopen naar boven zodat we goed uitzicht hebben over de vlakte. Ik besluit om even van lens te wisselen om zo wat mooi landschap foto’s te kunnen maken. En de kleine meid oh die is lekker bezig met haar gekregen lolly en druk met plantjes tellen.

DSC_5454D-2

Een spreeuw is in het net gemaaide gras zijn lunch aan het zoeken. De nieuwe uitkijk heuvel neemt al aardig vorm aan en steekt inmiddels een behoorlijk stuk boven de trein rails uit. En zal op termijn weer netjes aangekleed worden door Staatsbosbeheer.

DSC_5443D-2

Verder maak ik nog wat meer landschap foto’s en besluiten we dat het tijd wordt om van vervoermiddel te wisselen en om verderop nog even te gaan kijken. Maar eerst naar huis fietsen dus hup richting het Jan van den Boschheuvel uitkijkpunt en daar links af richting hoevelaken? Nee,  naar huis. Vlak bij huis zetten we nog even de reiger op de foto die hier vaker zit en dan ineens zie ik een blauwe flits voorbij komen. En inderdaad het is een ijsvogel dus ook deze blauwenrakker zetten we even snel op de foto.

DSC_5491D-2-2

En dan fietsen we verder naar huis. Om daar eerst nog even wat te drinken en dan de auto te pakken en waar gaan we dan naar toe. Tja dat weet de kleine meid nog niet ze vraagt mag ik even denken. Tuurlijk mag dat denk jij maar even na waar je naartoe wil zo.

Dus waar we naar toe gaan is nog de vraag en bent u net zo nieuwsgierig als ik dan zien we u graag terug in het volgende blog.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *