Oostvaardersplassen & Natuurbelevingscentrum

DSC_2788 C
Oostvaardersplassen & Natuurbelevingscentrum

Maximumtemperatuur:     11  °C.
Minimumtemperatuur:      -1  °C.

17-03-2016

Donderdag ochtend het is prachtig weer en niet zo heel koud als gister. Eerst breng ik de kleine meid naar de peuterspeelzaal en daarna moet ik zelf ook even naar de praktijk ondersteuner van de huisarts. Vorige week is er bloed afgenomen om weer een aantal waardes te kunnen bepalen. Na het prikken hou ik altijd de pleister minimaal een uur op. Na ongeveer anderhalf uur heb ik het afgedaan. En tot mijn grote schrik had ik een lekkende kraan in mijn arm nou lekker dan weer even wat verband gepakt en een propje gemaakt en dit dus goed vast geplakt op de arm. Na overleg met de assistente zou ik het pas aan het einde van de dag verwijderen. Dat heb ik ook gedaan en het is gelukkig goed gekomen. Ja stomme medicijnen of te wel antistolling medicijnen.

Maar goed de bloed waardes waren netjes alleen bloed druk is wat aan de lage kant dat wist ik al heb hier al heel lang last van en dan zie je regelmatig sterretjes om misselijk van te worden. Ja en helaas komt dit ook door het medicijn gebruik voor het hart.

Inmiddels genoeg gekletst over bloed, bloeddruk en aanverwante zaken. Het is inmiddels al weer 10:00 geworden en ik pak snel even de camera spullen thuis en ga dan naar het natuurbelevingscentrum de oostvaarders. Ik parkeer de auto en ga rechts af het Jan van den Boschpad op en neem de eerste links om zo naar de eilanden te kunnen kijken die voor het natuurbelevingscentrum liggen.

Op het eiland zie ik een aantal kluten staan nog niet eerder heb ik deze vogel op de foto gezet dus dat is leuk. Dan zie ik ook nog een koppel nonnetjes voorbij komen twee mannetjes en twee vrouwtjes. Net na dat ik  de nonnetjes op de foto heb gezet komen heer en mevrouw nijlgans aangevlogen en die probeer ik in hun vlucht te fotograferen en dat blijft toch iedere keer weer een uitdaging vogels in vlucht. Maar het lukt steeds beter en ook vandaag zit het weer een beetje mee. Nu is het weer tijd om terug te gaan naar de kluut inmiddels zijn het er een paar meer geworden en zitten zelfs een aantal kluten achter elkaar aan het lijkt wel of ze een shorttrack wedstrijd in de lucht aan het doen zijn. Zelf zit er een kluut bij die over het riet lijkt te lopen in zijn vlucht.

Ik ga de andere kant even op om zo in het oostvaardersbos te kunnen kijken, ook nu eerst even langs het natuurbelevingscentrum en tegen over het hoekje waar ik wilde gaan staan staat in het oostvaardersbos een edelhert. Ik zet hem op de foto maar hij kijkt wel heel boos. Nu maar even de konikpaarden op de foto zetten. Er zit een ook een hele groote groep met brandganzen in de vlakte. Ik blijf hier dan ook even rustig staan om te genieten van dit uitzicht. Dan vliegen de brandganzen op den jammer ze vliegen ver van mij weg.

Nu komen er af en toe een paar grauweganzen langs gevlogen die zet ik natuurlijk wel even op de foto. Ik ga richting huis omdat ik zo weer de kleine meid weer kan ophalen. En bij het verlaten van het hoekpunt waar ik stond gaan ineens de brandganzen weer de lucht in en dit keer komen ze deze richting op. Snel de camera er bij pakken en even wat instellingen veranderen en schieten maar. Er zitten weer een paar leuke en mooie foto’s tussen.

Nu nog even het mooie koolmeesje op de foto en de konik nog even vast leggen en dan in de auto en naar huis. Bij thuiskomst even een kopje koffie en de foto’s even op de cloud zetten. Zo nu is het tijd om de kleine meid weer even op te halen.

Tot de volgende uitdaging

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *