Oostvaardersplassen met de boswachter deel 2

DSC_4554D
Oostvaardersplassen met de boswachter 2

Maximumtemperatuur:     23  °C.
Minimumtemperatuur:      12  °C.

28-06-2016**

Vervolg: Oostvaardersplassen met de boswachter

 

We stoppen even en Bertwin pakt even zijn verrekijker om het een en ander af te speuren. Ik zie een mooie kluut en zet deze even op de foto. Ook nog even een mooie landschap foto vanuit deze hoek. Een ding is zeker je hebt geen idee eigenlijk hoe groot dit Oostvaardersplassen gebied allemaal wel niet is wow. We rijden verder en worden opgewacht door vijf Lepelaars. Je hoort het goed vijf stuks tegelijk. Ik zit gewoon te glunderen. Dus deze vijf kanjers gaan natuurlijk ook op de foto.

DSC_4542D

Dan komt de zon lekker tevoorschijn en dan ziet het er nog mooier uit dan eerst. Een grote groep met edelherten staan nu voor mijn camera en krijgen alle aandacht. Vanuit een bepaalde hoek staat zelfs de rode woontoren van Almere buiten er voor een deel op. En ik kan je zeggen dat is ver weg van waar ik de foto heb genomen. We rijden nu al weer een poosje langs het moeras gebied en boswachter Bertwin verteld aan mij waar de zee arenden de afgelopen jaren hun nest hebben gehad en ik luister natuurlijk weer heel aandachtig. En dan komt er ineens een koppie door het riet.

DSC_4596D

Een prachtige vos laat zich zien en de camera klikt er op los en wordt er warm van of ben ik dat zelf. De vos vindt dat ik genoeg foto’s gemaakt heb en gaat weer aan de wandel. Wij rijden ook weer verder langs het moeras gebied en ook van uit deze positie laat ik de camera goed zijn werk doen. Nog even een leuke boeren Zwaluw vastleggen en hoppie we rijden weer. Dan een grote groep met edelherten en heel veel kalfjes ( Bambi ) het lijkt de oostvaardersplassen kinderopvang wel. Ben wel benieuwd wat die ouders allemaal betalen voor deze kinderopvang.

DSC_4629D

Een paar leuke jonge meerkoeten komen ook nog even op ons pad voorbij en een paar heckrunderen mogen niet ontbreken op dit punt. Bertwin pakt ook weer even zijn verrekijker en zegt dan dat we nu naar de grote groep met Konikpaarden gaan. Dus we rijden nog steeds langs het moeras gebied. Bijna onvoorstelbaar dat ‘t er ook allemaal is. Ik maak dan ook nog een paar foto’s van het moeras gebied.

En dan staan we ineens in de hele grote groep met Konikpaarden en Bertwin zoekt even een plekje op waar de auto even stil kan staan. De Konikpaarden zijn zeker niet bang voor de auto en lopen ook niet weg dus het is een beetje kriskras rijden. Maar dan even een mooi plekje om de auto stil te zetten. Bertwin geeft aan dat ik wel even vanuit de bak/laadklep kan fotograferen nou die kans grijp ik gelijk. En spring ik in de laadbak. Nou ja, springen. Kruipen is een beter woord. Vanuit de laadbak maak ik lekker even wat foto’s en Bertwin inspecteert de grote groep met konikpaarden.

IMG_8585D

We stappen weer in en gaan verder rijden langs het moeras gedeelte. Een bruine kiekendief vloog al een tijdje vlak bij de auto en die had ik ook op de foto gezet. En even verderop hebben we het vermoeden waarom de kiekendief hier is. Een paar lieve leuke kleine witte zwaantjes zijn aan het eten maar gelukkig zit vader en moeder zwaan er ook bij. Dan zien we een zwarte ibis maar die vliegt gelijk op en het is voor mij niet mogelijk om een foto te maken. De ibis is te snel en door de bomen is scherp stellen onmogelijk. Maar hij staat in het menselijk geheugen prachtig.

Dan maak ik even een foto van de op wacht staande Grote Zilverreiger. Het lijkt wel of hij alles zo in de gaten houd. Hierna krijg ik de gelegenheid om nog wat foto’s van het moeras gebied te maken en wijst boswachter Bertwin aan waar nu de zeearend heeft gebroed. Ik maak met de camera een paar foto’s en wonderbaarlijk staat ook een jonge zeearend op de foto. De afstand vanaf waar we stonden is nog steeds heel ver maar dat mag de pret niet drukken.

DSC_4792D

Dan komen we langs de oude vossenburcht waar we een aantal jaar geleden volg de vos mee konden kijken. Nog een keer terug in de tijd met de vos  klik op de link.

Dit was het tweede deel van mijn reis samen met boswachter Bertwin. Hoop dat jullie net zo genieten van dit alles zo als ik. Op naar deel drie.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *