Oostvaardersplassen in de avond

DSC_7788C
Oostvaardersplassen in de avond

Maximumtemperatuur:     15  °C.
Minimumtemperatuur:       4  °C.

17-4-2016**

Het is inmiddels al weer avond geworden en hebben we lekker gegeten. Ik doe de kleine meid even onder de douche en mijn grote kanjer moet even haar huiswerk maken. Hierna stoppen we de kleine meid lekker in bed en gaan we naar beneden. Ik maak even een koppje koffie voor ons en kijk naar buiten. Waar het prachtig is de zon schijnt nog en er zijn hele mooie wolken partijen.

Mijn grote kanjer moet toch nog even met der huiswerk aan de slag dus ik pak nadat ik mijn koffie op heb de camera spullen en ga weer terug naar de oostvaardersplassen. En dat vindt ik helemaal niet erg. De auto parkeer ik op de parkeerplaats bij de Hugo de Vriesweg. Ik kom gelijk wat edelherten tegen die in het oostvaardersbos staan. Ik ga dan op de stalen ros naar het Jan van den Boschheuvel uitkijkpunt wat een uitzicht en wat een rust.

Ik kan prachtige foto’s maken van de vlakte met nog een paar laatste edelherten die snel hun nacht verblijf gaan zoeken. Ook mooie wolken partijen mogen niet ontbreken. Dan valt mijn blik op een Blauwe reiger, jeetje die heeft wat in zijn bek en het spartelt ook nog moet goed kijken omdat de reiger zich verder verschuilt in het riet. En het licht wordt natuurlijk steeds minder. Ooh hij heeft een kuiken in zijn bek. Ik probeer er wat foto’s van te maken en dat is aardig gelukt geen leuk gezicht maar hoort er ook bij.

Dan draai ik mij om en wordt ik verrast door een prachtige ondergaande zon ik maak dan ook heel wat foto’s van dit moois in de oostvaardersplassen. Het wordt ook behoorlijk koud en ik ga langzaam aan terug naar de auto. Ik maak hier en daar nog wat foto’s. Ook betreed ik per ongeluk de slaap kamer van vader en moeder eend en die zet ik stiekem op de foto.

Inmiddels ben ik de ISO waarden om hoog aan het schroeven en heb hem uiteindelijk op ISO 6400 staan dan nog even de laatste foto’s maken van een groep Edelherten die oversteken en dan zie je hoe moeilijk het wordt om nog te fotograferen.

Koud en voldaan van de prachtige beesten en luchten, zet ik de kachel lekker aan en ga ik naar huis. En zo heb ik dan ook een avond expeditie achter de rug.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *