Oostvaardersplassen &  een Aso

DSC_7583C
Oostvaardersplassen & een Aso

Maximumtemperatuur:     15  °C.
Minimumtemperatuur:       4  °C.

17-4-2016*

Na mijn middag medicatie en de lunch ga ik toch nog even op pad en hoop ik het droog te houden. Ik ga nog een keer naar de Oostvaardersplassen om nog even bij de konikpaarden te kijken. Tijdens het langs rijden kan ik gelukkig zien dat de konikpaarden een stuk dichter bij gekomen zijn dan vanmorgen, en zijn de konikpaarden nog mooier op de foto te zetten.

Ik ben nu op de  oude parkeerplaats van de buitenringplaats, en loop dan onder het spoor door om richting het Frans Vera uitkijkpunt te gaan. De konikpaarden staan mij al op te wachten en ik kan dan ook heel wat leuke foto’s maken. En natuurlijk ontbreken de grauweganzen niet met hun pluizenbollen. Even verderop zie ik een mini konikpaard en die leg ik natuurlijk ook even vast.

Dan komen twee konikpaarden dichterbij en die staan een beetje te duwen briesen en te trappen. Zo dan is er weer rust op de vlakte. Inmiddels zijn er hele donkere wolken zich aan het samen pakken op de vlakte en besluit ik om maar snel de camera op te bergen en weer naar de auto te gaan. Ik heb de camera nog net aan in de tas kunnen doen, en dan gaat het heel hard regen. Ik haast me naar de auto en bij aankomst ben ik dan ook gelijk gesloopt.

Ik probeer de pijn even weg te duwen en start de auto ik ga lekker naar huis. Ik rij nog even met de auto langs het buiten gebeid om eventueel nog wat op de foto te zetten. Een mooi heckrund staat vlak bij het hek en laat zich op de foto zetten. Dan rij ik nog even naar het einde van de Jac P Thijssenweg om daar even op de parkeer plaats nog wat foto’s te maken.

Er staat ook al een andere spotter wat foto’s te maken, en we raken even aan de praat. Ook ik maak nog wat foto’s en er komt nog een andere persoon aan die parkeert zijn auto trekt andere schoenen aan pakt zijn tas uit de auto en loopt naar het hek. Ik zeg nog tegen me zelf gezien de snelheid die hij in zijn loop heeft hij zal toch niet over het hek gaan. De collega spotter die bij het hek staat te fotograferen wordt gedag gezegd door deze aso en vervolgens klimt hij over het hek. Een ouder echtpaar die inmiddels ook komen aanrijden drukken luid op hun claxon van hun auto.

Ik loop naar het hek en vraag dog streng en beleefd of de heer wil terug komen aangezien hij in een afgesloten deel is. Morrend draait deze aso zich om en komt met zijn staart tussen zijn benen terug gelopen. Ik zeg tegen de persoon er staat een bord hier dat u er niet in mag waarom klimt u dan toch over het hek. Oh zegt hij ik heb het bord niet gezien, ik begin te lachen en zeg die mop heb ik nog niet eerder gehoord.

Wordt toch tijd dat u naar de pearle gaat voor een brilletje zeg ik tegen de aso, hij vraagt gelijk of ik hier werk zeg dat hem dat niks aangaat en dat ik het een en ander zal doorgeven aan staatsbosbeheer en dat hij nu snel weer terug over het hek moet klimmen ik wens hem een prettige dag verder en hij wenst mij op cynische /sarcastische wijze het zelfde.

Wat zijn er toch een Aso mensen in deze wereld, uiteraard heb ik het een en ander even door gebeld met de boswachters van staatsbosbeheer het signalement van deze aso is door geven. Aangezien mijn vermoeden bestaat dat als dit groepje spotters weg gaat zo meteen dat dan de aso weer terug komt om alsnog over het hek te klimmen.

Hierna praat ik nog even met de overgebleven collega spotters, en het ouder echtpaar bedankt mij voor mijn inzet om de aso terug te halen. Hierna ga ik dan ook naar huis.

Nou dat was een vreemde afsluiting van de middag hoop dat dit soort mensen eens goed aangepakt worden door justitie als ze überhaupt ooit gepakt worden.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *